Liigan tyhjennysmyynti alkoi: Jukurien viime kauden maalipyssy vaihtaa KooKoon väreihin

Keltapaidasta keltapaitoja vastaan. Jukureista lähtenyt Henrik Koivisto nähdään jo tapaninpäivänä KooKoon sotisovassa, kun kouvolalaiset kohtaavat SaiPan. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Liigassa viimeisenä oleva Mikkelin Jukurit säästää loppukauden pelaajakuluissa ja luopuu Henrik Koivistosta sekä puolustaja Hannu Pikkaraisesta. Jukurit tiedotti tapaninpäivänänä teiden eroavan "yhteisymmärryksessä.

Koiviston uusi seura on KooKoo. 

– Koivisto on osoittanut pystyvänsä tekemään hyvää tulosta Liigassa. Meillä on hyökkäyksessä poissaoloja ja Henrik on erittäin tervetullut Lumon Areenalle, KooKoon urheilujohtaja Jarno Kultanen seuransa tiedotteessa.

Koivisto pelaa viidettä kauttaan pääsarjassa. Sentteri on tehnyt uransa 235 Liiga-ottelussa 31+71=102 tehopistettä. Kuluvan kauden 31 pelissä on syntynyt seitsemän pinnaa.

– Tämä kausi on ollut Henrikille haastava, mutta tiedämme, että hänen taidot eivät ole hävinneet mihinkään. Meillä hän saa mahdollisuuden näyttää olevansa edelleen huippupelaaja, Kultanen sanoo.

– Saan KooKoossa uuden alun tähän kauteen. Alkukausi ei ole sujunut suunnitelmien mukaan, mutta nyt voin unohtaa sen ja katsoa eteenpäin, Koivisto linjaa.

Viime kaudella Koivisto teki 59 ottelussa 15+21 tehopistettä. Maalimäärä oli Jukurien kärkilukema, Koivisto jakoi 15 osumallaan sarjanousijan maalipörssin kärkipaikan yhdessä Miika Roineen ja Zach Budishin kanssa. 

– Joulun jälkeen ensimmäinen peli tulee aina vähän syliin. Minulla on edellisestä pelistä melkein kolme viikkoa, joten on hyvä, että muillakin on viikon tauko.