Liigakaukaloon palannut Sami Sandell: "Tarvitsen 6-8 peliä täyteen kuntoon"

Sami Sandell nähtiin lähes vuoden tauon jälkeen liigakaukalossa. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto
Sami Sandell nähtiin lähes vuoden tauon jälkeen liigakaukalossa. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto

Ilveksen varakapteeni Sami Sandell pelasi ensimmäisen liigaottelunsa lähes vuoteen kauden avauksessa paikallisvastustaja Tapparaa vastaan.

Tupsukorvat hävisivät hallitsevalle mestarille maalein 0-3. Sandellin mukaan ero joukkueiden välillä oli tänään viimeistelyssä.

- Olihan meillä paikkoja, mutta ei niissä vain ollut samanlaista kylmäpäisyyttä kuin Tapparalla. Maalipaikat menivät varmaan aika tasan, mutta sinne meni kolme pinnaa, Sandell pohti.

Tampere Cupin paikalliskamppailu näytti lähes alusta loppuun isät vastaan pojat -ottelulta, eikä Ilveksellä ollut siinä mittelössä mitään jakoa. Tänään ottelu oli huomattavasti tasaisempi.

- Kyllä me pääsimme pelaamaan lähes koko ajan omaa peliämme. Olimme aktiivisia ja saimme hyviä riistoja hyökkäyspäässä. Toisessakin erässä ensimmäinen 10 minuuttia pyörittiin vain Tapparan päässä, ja saimme paineistettua juuri niin kuin halusimmekin. Se oli ihan hyvä matsi meiltä. Tappara oli vaan kylmempi maalintekotilanteissa.

Sandell ehti pelata harjoituskaudella kaksi ottelua, mutta pelituntuma on silti lähes kokonaan missatun kauden jälkeen vielä hakusessa. Aikataulusta kysyttäessä Sandell kertoo henkisen vireen löytyvän fyysistä nopeammin.

- Luulen että pääsen pelivireeseen ennemmin kuin pääsen siihen, että pystyn pelaamaan koko 60 minuuttia täysillä. Eiköhän siihen kuusi-kahdeksan peliä mene, että pystyn olemaan kunnolla pelin sisällä, eikä ole koko ajan niin kiire pään sisällä.

Syksyn teema liigaennakoissa lähes mediassa kuin mediassa on ollut pelin nopeutuminen ja aktiivisuus. Vaikuttiko se pitkän tauon jälkeen liigaa pelanneen konkarin silmissä siltä?

- Kyllä peli on ehkä vähän nopeutunutkin, mutta ennemmän se liittyy tuohon kuuteen-kahdeksaan peliin, että pääsen itse siihen rytmiin. Pitää saada vähän maalipaikkoja, että saa kiinni siitä rytmistä. Siihen tarvii vaan pelejä alle.

Ilves kohtaa huomenna kauden ensimmäisessä vierasottelussa Ässät Porissa. Ykkösasia parannettavaksi on itsestäänselvä.

- Aloitetaan siitä viimeistelystä. Nolla maalia on nolla maalia, sillä ei voita yhtään jääkiekkopeliä.

Tärkein kysymys Sandellille Ilveksen kannalta toki kuuluu, että pystyykö mies pelaamaan toisena päivänä putkeen?

- Pystyn pystyn.