Liigajohtaja toivoo suomalaismenestystä

Riku Kallioniemin CHL-kokemusket SaiPasta ovat hyvät.

– Tämä on ollut hieno tarina. CHL on selvästi mennyt hyvään suuntaan ja eteenpäin. Seurojen vakavuusase näyttää kasvaneen merkittävästi, Liigan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi sanoi uuden kauden tiedotustilaisuudessa.

Ennen Liigan toimitusjohtajuutta Kallioniemi oli viisi kautta SaiPan toimitusjohtaja. Silloin tuli hyvät kokemukset CHL:stä.

– Se oli silloin huikea juttu. Meillä ei ollut paljon maajoukkuepelaajia, joten pelit antoivat monelle kansainvälisen kulman. Organisaatio pääsi näkemään, miten muualla toimitaan. Varmasti saimme herätteitä itselle, mutta aika moni vastustaseuroista voi katsoa, mitä nuo tekevät, hän sanoi.

– Jääkiekon levittäytyminen Keski-Euroopassa on tärkeä asia, mutta CHL on tärkeä sarja myös suomalaisille seuroille. Erinomaisesti toimineet pelaajat ja valmentajat olivat perusta, kun voitimme lohkonkin. Myös taloudellisesti kannatti pelata. Tämä on tietysti vain yhden seuran kokemus, hän sanoi.

Nyt liigajohtajana näkökulma on tietysti toinen.

– Olemme yksi CHL:n omistajista, mutta mitään tuloja emme saa. Tämä on lähinnä investointi tulevaisuuteen.

– Voimme vaikuttaa vain pelipäivien kautta. Olemme huomioineet CHL:n omissa pelipäivissämme. Mutta lähinnä minun osuuteni jää vain telkkarin katsomiseen ja suomalaismenestyksen toivomiseen. Seuramme todella haluavat olla mukana, ja toivottavasti nyt mukaan päässeet myös menestyvät, hän sanoi.