Liiga julkaisi kaivatun kattokameravideon - ja linjasi maalivahdin häirinnän uusiksi!

Liiga julkaisi kaivatun maalivideon Lukon ja JYPin tiistaisen pelin kiistanalaisesta maalista. Samalla Liiga linjasi maalivahdin häirinnän uudelleen.

Häirintää koskevaan linjaukseen tulee tarkennus tilanteessa, jossa maalivahti tulee maalialueensa rajalle tai ulkopuolelle torjumaan laukausta ottaen selvän aseman jäällä ja samalla hyökkääjä osuu tai törmää maalivahtiin vahingossa.

Maalivahdin katsotaan ottaneen asemansa maalialueen ulkopuolella sillä hetkellä, kun hän ei enää liiku. Jos maalivahti on paikallaan maalialueensa ulkopuolella ja häneen törmää tai osuu hyökkäävä pelaaja ilman vastustajan painetta, tilanne tulkitaan maalivahdin häirintänä.

– Raumalla otteluvalvoja teki tilanteessa aikaisemman linjauksen mukaisen päätöksen. Kyseessä on kuitenkin harmaan alueen tilanne, joita tulee varmasti jatkossakin, Liigan erotuomarijohtaja Jyri Rönn kommentoi sarjan verkkosivuilla.

– Lukko–JYP-ottelussa tapahtuneen tilanteen myötä huomattiin nykyisissä Liigan linjauksissa epäkohta, johon haluttiin puuttua. Olen keskustellut tilanteesta ja uudesta linjauksesta valmentajien ja Liigan erotuomarikoulutusryhmän jäsenten kanssa. Liiga pitää uuden linjauksen myötä Raumalla tapahtunutta tilannetta maalivahdin häirintänä ja jatkossa tällaiset maalit tulee hylätä.

Liigan uutisessa todetaan, että JYPin maalivahti Eetu Laurikainen liikkuu maalialueellaan kohti maalialueen rajaa. Samalla Lukon hyökkääjä Valentin Claireaux liikkuu maskiin katsoen koko ajan kiekkoa laukovaa Lukon Peter Tiivolaa.

Laurikainen pysäyttää liikkeensä maalialueen rajalle, ollen osittain maalialueella ja osittain maalialueen ulkopuolella. Kontaktikohta on ratkaiseva tekijä ja tässä tilanteessa Claireaux osuu maalivahtiin maalialueen ulkopuolella.

Tarkoituksellista kontaktia videolta ei voida todeta. Jos tahaton kontakti olisi tapahtunut maalialueen sisäpuolella, tilanne olisi tulkittu sääntöjen mukaan automaattisesti maalivahdin häirinnäksi ja maali olisi hylätty.