Liiga edelleen Juuselan tähtäimessä

Kolmannen erän alun painavin taklaus sai Isomäki Areenan yleisön hieraisemaan silmiään. Vauhdikkaassa ottelussa ei kaiken kaikkiaan taklattu kovin paljon, mutta lainavisiitillä Pelicans-ottelun pelannut Aki Juusela ei ollut tullut Poriin arkailemaan.

Kuten Mestiksen maalipörssiä johtavalla pelaajalla kuuluukin, itseluottamus huokui otteista. Taklauksia Juusela jakoi varmaan eniten kaikista kenttäpelaajista, vaikka paikalla olivat myös Antti Tyrväinen ja Ben Blood.

- Niklas Appelgrenin ja Marco Insamin kanssa tykkäämme näköjään samantyylisestä jääkiekosta. Noin muuten yhteinen kokemus näiden pelaajien kanssa oli vähissä, Appelgrenin kanssa pelasin muutaman pelin joskus KooKoossa, mietti Juusela.

Isonmäen ympäristö ei ollut Juuselalle aivan uusi tuttavuus. Nyt 26-vuotias hyökkääjä pelasi patapaidassa kaudet 2010-13 ja oli mukana myös porilaisten tähän asti viimeisessä mestarijoukkueessa.

Mukavia muistoja on kertynyt, mutta silti hallille saapuminen aiheutti yllättäviä tilanteita.

- En ole remontin jälkeen kertaakaan käynyt täällä, joten hetken olin aika hukassa. Hienot ovat puitteet, ne rahat eivät ole menneet hukkaan, totesi Juusela.

Juuselan kohdalla mestaruudesta ei alkanut varsinainen menestystarina. Ikää raumalaistaustaisella pelimiehellä oli tuolloin vasta 21 vuotta, joten aika nuorena hän pääsi maistamaan jo voitonjuhlien tunnelmaa.

Sen jälkeen alkoi Juuselan uran vaikeampi jakso.

- Mestaruuskevään jälkeen tuli muutama paha loukkaantuminen, ja joinakin kausina pelasin aika vähän. HC Satakunnassa pelasin hetken sen jälkeen, kun taas vähän sain paikkojani kuntoon, kertasi Juusela.

Sillä asenteella olen liikkeellä, että tämä kausi pelataan ensin loppuun ja sitten katsotaan, mitä tapahtuu.

Perjantain Pelicans-ottelun esitysten perusteella on helppo arvioida Juuselan mahdollisuuksia päästä takaisin Liiga-jäille. Yllättävää ei olisi, vaikka Ässien urheilujohtaja Jari Korpisalokin ottaisi yhteyttä uudelleen.

TUTOn toiveesta lainapesti oli nimenomaan yhden ottelun mittainen, mutta esitys oli erittäin positiivinen. Juusela itse piti jalat tiukasti maassa. Kuluvalla kaudella Juusela on 27 ottelussa iskenyt 20 maalia.

- Sillä asenteella olen liikkeellä, että tämä kausi pelataan ensin loppuun ja sitten katsotaan, mitä tapahtuu. Totta kai olen tiedostanut sen, että kauteni on sujunut ihan ok, ja tällainen tuurauskeikka oli hyvä mahdollisuus päästä kokeilemaan Liigan tunnelmaa.

- Mestis on hyvä sarja, mikäs siellä on pelaillessa, mutta en koe itseäni vielä liian vanhaksi Liigaankaan, arvioi Juusela.

Viidessä vuodessa jotain on ehtinyt muuttua sekä pelaajan että koko sarjan osalta.

- Pelaajatyyppinä en ole kovin paljon muuttunut, mutta ihmisenä olen kasvanut. Liiga taas on joiltain osin hitaampaa kuin viimeksi pelatessani, on niin paljon träppiä vastassa. Tässä ottelussa tosin molemmat menivät vauhdilla päädystä toiseen, ja se sopi minulle, kiteytti Juusela.