Lennulle jo neljäs ulkoilmapeli

Lennart Petrell on juuri tehnyt maalin viime kauden ulkoilmapelissä Ilvestä vastaan. Kuva Europhoto/Jukka Rautio

HIFK:n mahdollinen uusi kapteeni Lennart Petrell pelaa jo neljännen kerran ulkoilmaottelun. Kaksi aiemmista oli Liigassa ja yksi Sveitsissä.

– Tällaiset pelit syttyvät aina. Mieleen tulee myös lapsuuden pelit. Vaikka aika pian pääsin hallipeleihin noin seitsemänvuotiaana, niin silti tuntui, että aina oltiin ulkona. Siinä mielessä palataan juurille, hän sanoi.

”Lennu” oli mukana vuonna 2011 Talviklassikossa Jokereita vastaan. Silloin HIFK voitti 4–3. Toinen peli oli kaudella 2013–14, jolloin hän edusti Geneve Servetteä. Vastassa oli Lausanne, joka voitti pelin. Viime kaudella HIFK hävisi jatkoajalla Ilvekselle 2–3. Lennu teki tuossa ottelussa maalin. Tuloksena kolmesta ottelusta on siis yksi voitto, yksi tappio jatkoajalla, yksi tappio ja yksi maali.

– Niin voitto- kuin pistesaldoa lähdetään parantamaan, vaikka tuollaisessa pelissä onkin tunnelma aina parasta. On hienoa, että meillä on vastassa juuri Kärpät. Sen kannatus on hyvä täälläkin, ja varmaan peliin saadaan hyvä tunnelma.

Viime kaudella HIFK voitti ensimmäisellä kierroksella Kärpät.

– Voi tuo hiukan olla mielessä, mutta kumpikin joukkue on muuttunut paljon. Varmasti tulee hyvä ottelu, hän jatkoi.

Vielä HIFK ei suinkaan ole valinnut kapteenia, mutta Lennu lienee vahvoilla. Hän oli varakapteeni jo viime kaudella, eikä silloinen kapteeni Arttu Luttinen ole enää mukana.

– Olemme nyt kolmatta viikkoa yhdessä ja kaikki on sujunut hienosti. Joukkueemme on valmennusta myöten muuttunut. Tässä vaiheessa on aikaa mennyt myös uusiin pelaajiin tutustumiseen, mutta hyvältä näyttää, hän jatkoi.