Leivo katkaisi KooKoon 207 minuutin piinan

Kun kesken kamppailun pukuhuoneeseen vetäytynyt KooKoon laitahyökkääjä Ville Vainikainen loukkaantui Lauri Taipaluksen painiotteessa päätöserässä, oli kouvolalaisilla vaivaislistalla samaan aikaan jo yhdeksän pelaajaa.

Tomi Leivon kavennusmaali Kisapuistossa katkaisi KooKoon yli kymmenen erää jatkuneen maalittomuuden. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Siksi ei ollutkaan kovin suuri ihme, että kauden pisimmässä tappioputkessa tarpova KooKoo oli menettänyt tehojaan. KooKoo pelasi kymmenen täyttä maalitonta erää putkeen, kunnes Tomi Leivo käynnisti pisteen arvoiseksi osoittautuneen kirin läpiajomaalillaan. Siinä vaiheessa kouvolalaisjoukkue oli seikkaillut kaukalossa ilman maalia liki 207 minuuttia.

- Näin Samettikäsi-Järvisen pääsevän kiekkoon. Kun tiesin, ettei syöttö kuitenkaan tule lapaan, lähdin painaltamaan lujaa hyökkäyssuuntaan. Jostain laidan kautta se kiekko kuitenkin minulle kimpoili, hykerteli kasvattajaseurastaan SaiPasta 276 liigaottelun jälkeen täksi kaudeksi Kouvolaan siirtynyt Leivo, 28.

Maali oli KooKoon kahdeksanneksi parhaalle pistemiehelle (7+6) seitsemäs. Puolustaja Ville Järvisen lisäksi syöttöpisteen tililleen kirjasi Arttu Pelli.

- Omassa tekemisessä on ollut vaihtelua liikaa. Parannettava on, Leivo listasi.

Myös SaiPasta KooKoon väreihin vaihtaneen Vainikaisen tapaan Leivo sai pelailla aika rauhassa. Kuittailua entisiltä joukkuekavereilta ei tunnu tulevan.

- Miul on iha hyvät suhteet saipalaisii. Ei ne kehtaa koittaa, kun tietävät, ettei miun hermoi saa lämpenee, Leivo naurahti.

- Eka erä oli meiltä nyt ihan farssi, mutta sen jälkeen pääsimme onneksi jo ykkösalueellekin maalintekoa yrittämään.

KooKoo on saanut viidestä viime pelistään vain Kisapuistosta nyt irronneen pisteen. Kun Pelicans otti tiistaina kolme pistettä ja SaiPan lisäksi myös KalPa kaksi, karkasi pudotuspeliviiva kerralla kouvolalaisilta kaksi pistettä lisää.

- Ainakaan itseltä ei tule sarjataulukkoa paljoa katseltua. Tässä kuitenkin näkee, että voittoja vain pitäisi väkisin kaivaa, Leivo kuittasi.