Leijonapakki ei ole haudannut NHL-haaveitaan - "Se on koko ajan takaraivossa"

25 kenttäpelaajan rotaatiota pyörittävä leijonaryhmä tuo lauantain Ruotsi-ottelussa kaukaloon viisi uutta pelaajaa sitten torstain Venäjä-voiton. Eräs heistä on HK Sotshia nykyisin edustava puolustaja Jyrki Jokipakka. Neljä edellistä kautta Pohjois-Amerikassa pelannut Jokipakka jäi tänä syksynä ilman pelipaikkaa taalaliigassa ja päätti suunnata KHL:aan.
 
- Totta kai se harmitti, ettei pelipaikkaa sieltä irronnut, mutta tärkeintä oli päästä pelaamaan ja kehittämään omaa peliä. KHL on ihan hyvä paikka siihen. Mahdollisuus pelata olympialaisissa on tietysti hieno lisäbonus, keskimäärin yli 20 minuuttia Sotshin takalinjoilla luutiva Ilves-kasvatti sanoo.
 
Tarkoitus on kuitenkin jossain vaiheessa karistaa venäläiset jäähileet luistimista.
 
- Nyt keskitytään tähän kauteen, se on ainoa asia, mihin voi vaikuttaa. NHL on tietysti koko ajan takaraivossa. Sen eteen tehdään hommia, että joku päivä pääsisi vielä takaisin sinne, 150 NHL-ottelua Dallasissa, Calgaryssa ja Ottawassa pelannut
26-vuotias Jokipakka linjaa.
 
Torstain Venäjä-ottelun katsomossa seurannut peruspakki piti näkemästään.
 
- Hyvä, vauhdikas peli. Puolustettiin hyvin ja tehtiin lopulta riittävästi maalejakin, Jokipakka luonnehtii.
 
Olisihan sitä voinut kolme peliä pelata, mutta kaksikin on ihan ok.
 
Pelimies todistaisi luonnollisesti tapahtumia mieluummin kaukalon puolella.
 
- No... Kai tässä (isossa ryhmässä) on puolensa. Olisihan sitä voinut kolme peliä pelata, mutta kaksikin on ihan ok. Kaikki tiesivät tilanteen tänne tullessa, eikä siinä ole mitään ongelmaa, Jokipakka selvittää.
 
Ruotsin pelaamista ei leijonaleirissä vielä perjantaina ollut käyty kovin tarkkaan läpi, mutta uransa ensimmäiseen olympiaturnaukseen tähtäävä Jokipakka on vahvasti hajulla, mitä tuleman pitää.
 
- Vähän on jotain puhetta ollut. Ruotsi pelaa ilmeisen aktiivista peliä ja kiekollista taitoahan siellä on aina ollut, hän analysoi.