Taneli Ronkainen nousee Kärppien ykköspakkipariin

Kuusamolaislähtöinen puolustaja Taneli Ronkainen saa perjantaina illalla velvoittavan ruudun ykkösketjun takana Shaun Heshkan pakkiparina.

Kärppien vaihtoaitiossa komentoa pitää ensimmäistä kertaa kotiottelussa uusi mies, kun 37-vuotias Lauri Mikkola ottaa päävastuun.

– Minä peluutan hyökkääjät ja Toni Sihvonen puolustajat. Uutena miehenä Jari Laukkanen tekee havaintoja ja luo yleissilmäyksiä, Mikkola kertoo.

Mikkola tuntee Laukkasen hyvin, että parivaljakko teki A-junioreissa pitkään yhteistyötä.

Kärpät kohtaa perjantaina illalla Mikkelin Jukurit.

– Perhosia ei ole vatsassa, vaikka kova matsi on edessä. Edellinen Sport-ottelu Oulussa osoitti, että marginaalit ovat pienet. Sarjasijoituksella ei juuri ole merkitystä.

Ottelu ei ole Mikkolalle ensimmäinen joukkueen päävalmentajana.

– Joulukuussa Mikko Manner oli Moskovassa A-maajoukkueen kanssa, kun pelasimme Lahdessa Pelicansia vastaan. Pelasimme hyvän pelin, mutta Pelicans teki ratkaisevan 3–1-maalin tyhjiin, Mikkola muistaa.

"Kukaan ei lähde korvaamaan poissa olevia pelaajia, vaan tärkeintä on pelata samaa jääkiekkoa kuin aikaisemmin. Kysymys on identiteetistä ja siitä, että peli näyttää samalta."

Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho on luottavainen ja levollisin mielin olympialaisten aikana, vaikka Manner hoitaa omaa ruutuaan Etelä-Koreassa.

–Onhan tämä uusi haaste, mutta meillä on kokemusta tällaisesta aikaisemmin, kun Lauri Marjamäki oli Sotshissa 2014. Ja tiesimme tämä kuvion jo ennen kauden alkua. Valmentajuus ei ole mikään yhden miehen show, vaan tiimityötä. Arki ei muutu miksikään, Aho alleviivaa.

Kärpiltä pelaajista puuttuvat hyökkääjistä Julius Junttila sekä puolustajista Lasse Kukkonen ja Miika Koivisto. Ilman kärkikolmikkoa Kärpät pelaa olympialaisten aikana kolme ottelua.

– Kukaan ei lähde korvaamaan poissa olevia pelaajia, vaan tärkeintä on pelata samaa jääkiekkoa kuin aikaisemmin. Kysymys on identiteetistä ja siitä, että peli näyttää samalta, Mikkola luonnehtii.

Uusi pelaajina kokoonpanoon nousevat Imatran Ketterässä alkukauden pelannut, mutta Kärppien oman juniorimyllyn läpikäynyt puolustaja Samuli Tanhua sekä RoKi:ssa kiekkoilut Joona Huttula.

–He molemmat saavat varmasti jääaikaa, Mikkola lupaa.


"Lauri Mikkola on 37-vuotias. Hän on itseään kaksi vuotta vanhemman kahdeksan Suomen mestaruuden Ilkka Mikkolan pikkuveli."

22-vuotias Tanhua on pelannut tällä kaudella Mestistä Imatran Ketterän riveissä 40 ottelua tehopistein 3+10. Hän on Ketterän varakapteeni.

Viime kaudella Tanhua pelasi 43 ottelua Mestistä Kajaanin Hokissa. 190-senttiselle puolustajalle kirjattiin myös kaksi liigapeliä Kärppien riveissä. Kaudella 2015-2016 oulunsalolaislähtöinen Tanhua toimi Kärppien A-nuorten kapteenina.

21-vuotias Joona Huttula on pelannut tällä kaudella myös Kärppien A-junioreissa 40 ottelua (1+15=16) sekä liigajoukkueessa ilman tehopisteitä kuusi ottelua.

Mikkola on meritoitunut päävalmentajana Kärppien A-junioreissa, jonka kanssa hän voitti 2010 apuvalmentajana kultaa. 2014 hänet valittiin Nuorten SM-liigassa vuoden valmentajaksi.

– Tavoitteeni on olla eräänä päivänä liigajoukkueen päävalmentaja, mutta menen maltilla eteenpäin. Minulla on apuvalmentajana nyt kahden vuoden jatkosopimus kevääseen 2020 saakka.

Lauri Mikkola on 37-vuotias. Hän on itseään kaksi vuotta vanhemman kahdeksan Suomen mestaruuden Ilkka Mikkolan pikkuveli.

Kärpät johtaa sarjaa 19 pisteen erolla ja voittaa runkosarjan. Jukurit on toiseksi viimeinen.

Jukureita johtaa Ville Nieminen, koska vakituinen päävalmentaja Risto Dufva on olympialaissa Slovenian valmennustiimissä ja toimii siellä katsomovalmentajana.

Perjantai-iltana Jukurit otti Helsingissä HIFK:lta rumasti 8-0-kuonoon.

Kokoonpanot:

Kärpät:

Maalivahdit: Veini Vehviläinen ja (Jussi Rynnäs.

I viisikko: Jasse Ikonen - Mikael Ruohomaa - Charles Bertrand, Taneli Ronkainen - Shaun Heshka.

II viisikko: Saku Mäenalanen - Nicklas Lasu - Ville Leskinen, Jani Hakanpää - Mikko Niemelä.

III viisikko: Juha Koivisto - Rasmus Kupari - Otto Karvinen, Samuli Tanhua - Aleksi Mäkelä.

IV ketju: Sami Anttila - Miska Humaloja - Jyri Junnila.

7. puolustaja: Joona Huttula.

Jukurit:

Sami Rajaniemi ja (Juhana Aho).

I viisikko: Miika Roine - Turo Asplund - Zack Budish, Teemu Suhonen - Samuli Piipponen.

II viisikko: Ville Leskinen - Julius Vähätalo - Jesper Piitulainen, Valtteri Hietanen - Antti Jaatinen.

III viisikko: Joonas Kalliola - Teemu Henritius - Mika Partanen, Aku Alho - Ville Hyvärinen.

IV ketju: Ilmari Pitkänen - Markku Flinck - Janne Ritamäki.

13. hyökkääjä: Valtteri Hotakainen.

 

Toim. edit: Lisätty kokoonpanot 9.2. kello 13.05.