Läpimurto: Tarmo Reunanen toteuttaa pikkupojan unelmaa TPS-paidassa

TPS:n joukkueessa monen nuoren pelaajan osalle on kasattu reilusti odotuksia alkavalla kaudella. Puolustaja Tarmo Reunanen on kantanut harteillaan omia ja muiden kovia odotusarvoja jo useamman vuoden ajan.

Ikävät loukkaantumiset ovat jarruttaneet kiekollisen puolustajan läpimurtoaikeita, joten hän on joutunut lastaamaan reppuunsa myös malttia. Nyt Reunanen on valmis ottamaan paikkansa kasvattajaseuransa liigaryhmän takalinjoilla.

TPS:n harjoituspelikausi on ollut ailahtelevainen, miten summaat Liigaan valmistautumisen?

– Ulkomaanreissu oli tuloksellisesti heikko, mutta sekin opetti meille paljon parannettavia asioita. Mieluummin näin päin mennään, että ensin otetaan takkiin, otetaan opiksi ja sitten voitetaan samat joukkueet. Paljon on vielä hommia edessä, mutta uskon, että liigan alkaessa pelimme on aika valmista.

Voiko sanoa, että TPS:n prosessi on aikataulussa?

–`Kyllä minusta voi, saatiin viimeisiin peleihin kaksi hyvää voittoa. Peli ei ehkä ollut vielä kovin hyvää, mutta tulos ratkaisee ja pystyttiin väsyneenäkin voittamaan hyviä joukkueita.

Joukkue on uusiutunut lähinnä valmennuksen osalta. Itse tulit mukaan pelattuasi viime kauden lainalla TUTOssa, oletko päässyt helposti sisään ryhmään?

– Kyllä oikeastaan, olin loppukaudesta jo ylimääräisenä joukkueen mukana ja näin jo porukan arkea eikä joukkue tosiaan ole hirveästi muuttunut. Pääsin jo keväällä porukkaan sisään, uuteen valmennukseen on kaikkien pitänyt totutella yhtä lailla ja itse olen saanut olla mukana nyt terveenä.

Miten paljon siirtymää liigatasolle helpottaa kausi Mestiksessä?

– Se helpottaa selvästi. Etenkin kun minulla oli paha loukkaantuminen alla ennen sitä, viime kausi oli tosi vaikea. Lähtökohdat olivat vaikeat, kun ei pystynyt kesällä harjoittelemaan kunnon pohjia, mutta kausi opetti lopulta paljon. TUTOssa oli itselleni tutut, hvyät valmentajat ja heidän kanssaan tehtiin tiiviisti töitä. Olen tyytyväinen ratkaisuun, vaikka kausi ei niin onnistunut muuten ollut. Olen kiitollinen TUTOlle siitä mahdollisuudesta.

Alkusyksyn peleissä olet saanut mukavasti vastuuta, oletko tyytyväinen rooliisi tällä hetkellä?

– Totta kai sitä haluaa koko ajan enemmän ja enemmän. Olen kiekollinen pakki, sitä roolia ei saa helpolla, mutta yritän koko ajan haastaa kokeneempia pakkeja. Otan sen mitä annetaan, ja teen joka päivä töitä, että saisin vielä enemmän. Pitää vaan malttaa mennä päivä kerrallaan.

Mihin olet asettanut omat tavoitteesi tälle kaudelle?

– Ilman muuta haluan päästä vakituiseen rooliin liigajoukkueessa. Olen unelmoinut 15–16 vuotta siitä, että pääsen Tepsissä pelaamaan liigaa, ja nyt olen jo aika lähellä sitä. Ratkaisevaa on lopulta oma päivittäin työ, sen yritän muistaa.

Entä joukkueen tasolla, mikä on unelmana tämän kauden osalta?

– Kuten sanoin, yritän itse elää päivä kerrallaan, mutta sanotaan näin, että tällä hetkellä meidän isoin tavoitteemme on voittaa Lukko.

TPS aloittaa liigakautensa perjantaina Lukon vieraana. Lauantain kotiavauksessa vastaan asettuu mestari Tappara.