Lankinen HIFK:n maalissa, Tapparalla ei muutoksia

Kaikki valmiina kamppailuun. HIFK:n liehuvat liput viestittävät helsinkiläisille, että pääkaupungin ainoa liigaseura pelaa tänäänkin isoista asioista. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

HIFK on tehnyt kaksi muutosta kokoonpanoonsa sitten lauantain pelin. Suurin niistä on se, että Kevin Lankinen palaa maaliin. Tappara sen sijaan pelaa täysin samalla kokoonpanolla kuin kolmannessa ottelussa. Näin Juhani Jasu on edelleen sivussa ensimmäisen ottelun taklauksen jäljiltä.

Paljon uurastanut Lankinen sai lauantaina lepovuoron, ja maalissa oli Niklas Bäckström, joka pelasikin hyvän ottelun, vaikka pelituntuma oli vähäinen. Lankinen oli tähän asti pelannut kaikki HIFK:n pudotuspeliottelut.

Toinen vaihdos on se, että kapteeni Arttu Luttinen on taas mukana Corey Elkinsin johtamassa kolmosketjussa. Hän ottaa Mika Partasen paikan.

Tappara johtaa sarjaa voitoin 2–1. Ensimmäisen ottelun se voitti niukasti 2–0 tehtyään viimeisen tyhjiin, mutta HIFK:n maalitilanteet olivat todella vähäiset. Toinen peli päättyi sen hyväksi 5–2, mutta kaksi erää se dominoi täysin peliä, ja luvut imartelevatkin HIFK:ta.

Tahti muuttui lauantaina Tampereella, kun HIFK voitti 3–2. Sen ylivoimapeli oli tähän asti ollut lähinnä vitsi, mutta nyt se teki kaikki kolme maaliaan ylivoimalla. Paljon oli jo ehditty miettiä KooKoo-kaupan mielekkyyttä, mutta nyt Kouvolasta tulleet iskivät kaikki maalit. Ensimmäisessä oli mukana aika paljon onnea, mutta etenkin toista erää HIFK hallitsi.

HIFK:n ylivoimaprosentti pudotuspeleistä on silti heikko 11.43, mutta ainakin se parantui kunnolla. Tappara teki lauantaina yhden ylivoimamaalin. Se prosentti koko pudotuspeleistä onkin 21.43.

Tappara olisi voinut ratkaista lauantaina jo ensimmäisessä erässä, mutta pieni hyvänolontunne oli tainnut hiipiä puseroon. Se epäonnistui pahasti etenkin alivoimapelissä, kun viidestä tilanteesta päästi HIFK:n tekemään kolme maalia. Tuollaisen prosentin ei pitäisi mitenkään olla mahdollinen. Mutta jos häviää sen takia, että päästää HIFK:n peliin mukaan, niin ei voi kuin syyttää itseään.

Tapparan alivoimaprosentti on silti mukava 82.14. HIFK:n vastaava on 84.21.

Keskiviikkona pelataan joka tapauksessa Tampereella. Jos kuudes peli tarvitaan, niin se on heti torstaina Helsingissä. Viimeinen mahdollinen pelipäivä on lauantai.

Kokoonpanot

HIFK:

Juuso Puustinen - Roope Hintz - Joonas Rask; Joe Finley - Ryan O’Connor

Lennart Petrell - Jarkko Malinen - Juhamatti Aaltonen; Teemu Eronen - Matt Generous

Arttu Luttinen - Corey Elkins - Juha Jääskä; Saku Salmela - Miro Heiskanen

Micke-Max Åsten - Robert Leino - Kai Kantola; Oliwer Kaski (seitsemäs puolustaja)

Kevin Lankinen (Niklas Bäckström)

 

TAPPARA:

Henrik Haapala - Jan-Mikael Järvinen - Jere Karjalainen; Aleksi Elorinne - Valtteri Kemiläinen

Veli-Matti Savinainen - Jani Lajunen - Kristian Kuusela; Alexander Bonsaksen - Blake Parlett

Martin Røymark - Jukka Peltola - Teemu Nurmi; Aleksi Salonen - Otso Rantakari

Joona Luoto - Otto Rauhala - Sebastian Repo; Pekka Saravo (seitsemäs puolustaja)

Dominik Hrachovina (Teemu Lassila)