”Laidallahan on kiva pelata, koska pääsee karvaamaan kunnolla”

Jos Pelicansin ja SaiPan taistelu jatkuu lauantaina siitä, mihin se Lahden torstai-illassa jäi, lahtelaiset matkaavat puolivälieriin haastamaan Kärpät.

Antti Tyrväinen teki SaiPaa vastaan uransa pudotuspelimaalit numero kaksi ja kolme. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

– Olimme tiivis paketti täydet 60 minuuttia. Nyt pitää vain nauttia! Onhan se hienoa, että saa vielä keväällä pelata lätkää. Yritetään tehdä tänä keväänä jotain hienoa, hehkutti lahtelaiskiekkoilun ruumiillistuma Antti Tyrväinen.

Viisi voittomaalia runkosarjassa viimeistellyt Tyrväinen oli lahtelaisjoukkueen kuudenneksi paras pistemies (11+15) vedettyään kauden ilman takavuosia pilanneita ylilyöntejä. Se ei silti tarkoita sitä, että Tyrväinen olisi vastustajan näkökulmasta kovin miellyttävä vastustaja.

Kun sentterinä oli torstain pelissä Roope Elimäki, pääsi Tyrväinen vastustajan sentterin tarkasta vartiointitehtävästä.

– Pelaan missä koutsi käskee, mutta laidallahan on kiva pelata, koska pääsee karvaamaan kunnolla, Tyrväinen kommentoi.

Kommentista jäi siis puuttumaan vain se, että pääsee myös taklaamaan kunnolla. Joustopleksit olivat muutamaan kertaan kovilla, kun Tyrväinen veti niitin juuri kiekosta luopuneeseen SaiPan pelintekijään.

– Teimme nyt tarvittavat maalit, mutta saimme vain yhden kiinnityksen jatkoon. Lauantaina pitää pystyä latautumaan Lappeenrantaan.

Tyrväinen viimeisteli ensimmäisensä luistimella, kun kiekko kimposi siitä onnekkaasti Elimäen sutaisuyrityksessä. Jälkimmäisensä ja samalla liigauransa kolmannen pudotuspelimaalin Tyrväinen teki loppuhetkillä SaiPan tyhjään maaliin.

Monelle on ollut yllätys, että Pelicansin maalia SaiPaa vastaan on vartioinut espoolaiskasvatti Joona Voutilainen, 21. Voutilainen pelasi runkosarjassa 21 ottelussa, nyt penkkiä lämmittänyt Janne Juvonen 44 pelissä.

Varmistiko tämä voitto pelaamisesi myös lauantaina?

– Siis, toivottavasti. Luulen niin, Voutilainen hymähti.