Lahteen matkustavalla SaiPalla kallis KooKoo-voitto

Maireasti tapaninpäivänä Helsingissä vierasvoitolla 6–1 isäntiä kurittanut Pelicans pääsee oivallisista asetelmista perjantain kotipeliinsä SaiPaa vastaan.

SaiPan keskushyökkääjä Anssi Löfman on jälleen loukkaantuneena. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Lappeenrantalaiset katkaisivat tapaninpäivänä jatkoajalla KooKoon voittaessaan kolmen pelin tappioputkensa, mutta maksavat voitosta nyt kovaa hintaa loukkaantuneiksi joutuneiden sentteri Anssi Löfmanin ja laitahyökkääjä Elmeri Kaksosen sivussa ololla. Kaksonen (7+13) on SaiPan toiseksi paras pistemies ja vain runsaat puolet kauden otteluista pelannut Löfman (6+4) viidenneksi paras maalintekijä. Tiistailta saipalaisista sivuun on joutunut myös puolustaja Lauri Taipalus, joka on sairaana.

Sitten lokakuun Pelicansin on pystynyt jättämään kotikaukalossaan Lahdessa pisteettä vain JYP. Pelicans suuntaa vuodenvaihteen juhliin isännöimällä SaiPaa ja käymällä heti perään lauantaina Kuopiossa ylimääräisen välipäivän saaneen KalPan vieraana.

Lahtelaispuolustuksesta liki kaksi kuukautta sivussa ollut 27-vuotias kanadalaispuolustaja Jordan Rowley pelasi tapaninpäivän vierasottelussa Helsingissä, mutta on jälleen sivussa. Hänen ruutunsa täyttää Aleksi Ek. Rowley toipuu yhä pitkästä vammastaan ja lienee osumalla termillä tällä erää vaivainen.

Pelicans lähtee otteluun kuudella puolustajalla, kun kokoonpanon ylimääräisen paikan täyttää hyökkääjä Jonne Jantunen.

SaiPakin lähtee peliin kuudella puolustajalla, kun Taipaluksen lisäksi nuorten MM-kisoissa pelaava Urho Vaakanainen ei ole käytettävissä. Ranskalaisdebytantti Bastien Maia lähtee kärkkymään ylimääräisenä hyökkääjänä mahdollisuutta toisen liigamaalin tekoon.

SaiPan saalis neljästä viime ottelustaan on kolme pistettä, yksi Tapparalta nipistettynä ja kaksi kotipelistä KooKoon kustannuksella.

Pelicans

Jesse Mankinen–Miska Siikonen–Iikka Kangasniemi; Casimir Jürgens–Mikko Kousa

Aleksi Mustonen–Antti Tyrväinen–Aleksi Rekonen; Aleksi Ek–Roni Rukajärvi

Joonas Alanne–Roope Elimäki–Kimi Koivisto; Juha Leimu–Libor Sulak

Jesse Saarinen–Hannes Björninen–Taavi Vartiainen; Jonne Jantunen (13. hyökkääjä)

Maalilla Janne Juvonen (Sami Suni)

SaiPa

Topi Nättinen–Cody Kunyk–Jonatan Tanus; Markus Kojo–Lasse Lappalainen

Roy Radke–Ville Koho–Joni Nikko; Kalle Maalahti–Per Savilahti-Nagander

Valtteri Virkkunen–David Goodwin–Kim Strömberg; Jere Sneck–Brett Carson

Eetu Koski–Saku Salminen–Ahti Oksanen; Bastien Maia (13. hyökkääjä)

Maalilla Frans Tuohimaa (Jussi Markkanen)