Lähes kolme kuukautta sivussa ollut Lauri Tukonen palasi harjoituksiin ja uhkuu pelihaluja

Lauri Tukosella on taas syytä hymyyn. Kuva: Juha Sinisalo

Rauman Lukon kannattajat odottavat kuumeisesti uutisia uudesta vahvistuksesta.

Kuin varkain Lukon harjoituksiin on palannut sairastuvalta pelaaja, joka saattaisi olla jopa kovempi vahvistus kuin mitä markkinoilla on tarjota.

Hän on Lauri Tukonen. 

Isänpäivänä jäälle hypännyt laitahyökkääjä oli pitkän huilin jälkeen mukana kuin kuka tahansa. Ei taklauskieltopaitaa, ei minkäänlaista toipilaisuuden merkkiä.

Kuin todisteeksi kunnostaan Tukonen menee täysillä ensimmäiseen tilanteeseen.

– Tätä päivää varten on tehty töitä. Että kun hetki koittaa, en jää jalkoihin, hän luonnehtii.
Lukuisat loukkaantumiset ovat koetelleet sympaattista pelaajaa. Tällä kaudella hän ei ole pystynyt pelaamaan vielä yhtään liigapeliä.

Edellisestä liigakamppailusta on lähes vuosi. Tukonen oli 26.11.2016 mukana, kun Lukko kohtasi kotijäällään HPK:n.

Terve mies ei suinkaan ollut, vaan hän oli jo puolitoista kuukautta taistellut paha vamma kropassaan.

HPK-ottelun jälkeen peli vihellettiin poikki. Tukonen meni leikkaukseen, joka päätti hänen kautensa.

Kuten niin monta kertaa aiemminkin, hyökkääjä laittoi itsensä kuntoon. Hän oli täysillä mukana, kun Lukko palasi kesän jälkeen yhteen ja viiletti innolla harjoitusotteluissa.

Ehkä vihdoin olisi ehjän kauden vuoro?

Ei ollut. Harjoitusottelu Växjö Lakersia vastaan oli kohtalokas.

Tukonen jäi kulmaan makaamaan normaalinoloisen pelitilanteen jälkeen, ja myöhemmin hänet talutettiin tuettuna pukukoppiin. Jalka ei kantanut. Se oli murtunut.

– Kyllähän sen tiedosti heti, että pahasti kävi. Sen verran monta kertaa on sattunut, Tukonen myöntää.

– Mutta ei siinä mitään. Jalka murtui, mutta se ei ollut maailman vakavin asia. Silloin laitettiin asiat perspektiiviin. Maailma ei kaatunut silloinkaan.

Edessä oli jälleen tuttu tarina. Kuntoutus oli taas pitkä, viikkoa vaille kolme kuukautta.

– Kyllähän sitä aina on äärettömän toiveikas, että itse toipuu nopeammin kuin muut. Mutta luu luutuu aikanaan, eikä sitä prosessia voi nopeuttaa, Tukonen huomauttaa.

Lukko pelaa alkavalla viikolla kolme ottelua. Keskiviikkona raumalaiset kohtaavat Kuopiossa KalPan, perjantaina Lahdessa Pelicansin ja lauantaina Äijänsuolla TPS:n.

Jossain niistä peleistä nähtäneen Tukosen paluu kaukaloon. Ainakaan mitään terveydellistä estettä hänen pelaamiselleen ei enää ole.

– Olen yrittänyt pitää itsestäni niin hyvää huolta, että en jää jalkoihin vaan pystyn tuomaan energiaa meidän pumppuumme, Tukonen sanoo.

– Toivottavasti pelaan, mutta mä en siihen mitään kantaa pysty ottamaan. Tuossa on niin kovia jätkiä mukana, että välillä pitäisi jakaa ylinopeussakkoja kaukalossa.