Kuukauden maalari Ville Meskanen: "Tykkään laittaa takatolpalta tyhjiin"

Ville Meskanen on nähty tällä kaudella useasti maalintekopuuhissa. Hän on koko kauden ajalta maalipörssissä kolmantena. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto
Ville Meskanen on nähty tällä kaudella useasti maalintekopuuhissa. Hän on koko kauden ajalta maalipörssissä kolmantena. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto

Kiekkoareena nostaa tällä kaudella kuukauden päätyttyä esille kuukauden maalarin. Tammikuussa kolme pelaajaa oli tasoissa maalipörssin kärjessä seitsemällä osumallaan, mutta Ville Meskanen sai heistä ensimmäisenä tämän määrän kasaan.

Ilves-hyökkääjän lisäksi myös HPK-kaksikko Kristian Vesalainen - Otto Paajanen iski seitsemän maalia mieheen. Kärkikolmikon takana puolestaan kolme kärppää Charles Bertrand, Saku Mäenalanen ja Ville Leskinen iskivät kukin kuusi maalia mieheen.

Teit tammikuussa peräti seitsemän maalia, eli ole nyt Liigan kuukauden maalari. Mistä maalivire kumpuaa?

- Mun mielestä eniten kavereista. Hyvin on tullut syötöt hyville paikoille, ja olen päässyt jopa aika helposti laittamaan kiekkoja sisään. Kesällä tuli myös ammuttua kiekkoa laudalta sen verran kuin ehti, niin ehkä laukauskin on vähän parantunut, mutta kavereiden hyvyyttäkin on siinä varmasti.

Minkälaisia määriä kiekkoja on vanerilta lähtenyt?

- Nyt tänä kesänä loukkaantumisen takia jäi treenit vähän vähemmälle, mutta pyrin päivittäin ainakin sata kiekkoa ampumaan. Joskus tulee ammuttua enemmän ja joskus vähemmän.

Kuinka paljon keskityt treeneissä nimenomaan maalintekoon?

- Jokaiseen kutiin keskitytään ihan täysillä. Yksikään suoritus ei saa olla puolittainen, vaan yritetään aina tehdä maali. Itse näen, että se on syy miksi kehitys on ollut sellaista kuin on. Jotkut muut välillä yrittää tehdä hienompia maaleja, mutta itse yritän vain suoraviivaisesti tehdä maalin.

Ville Meskanen maalaa ylivoimalla vasemmalta, tasakentällisin oikealta.
Ville Meskanen maalaa ylivoimalla vasemmalta, tasakentällisin oikealta.

Olet tainnut olla ihan junnupeleistä asti nimenomaan maalintekijä?

- Kyllä. Olen ollut yleensä aina se, joka etsii sen maalipaikan, ja muut ovat sitten yrittäneet etsiä sen lavan johon syöttää. Se on ollut hyvä työnjako.

Kuinka paljon hyökkäyspelaamista suunnitellaan etukäteen vastustajan mukaan esimerkiksi videoiden avulla?

- Kyllähän jonkun verran videota käytetään, mutta enemmän niitä tulee pelin aikana, jos huomaa että vastustaja pelaa tietyllä tavalla, niin puhutaan ketjukavereiden kanssa, että mitä tehdään seuraavassa tilanteessa tai aloituksessa.

Mikä on suosikkimaalintekotilanteesi?

- Tykkään siitä, että saa laittaa kiekon helposti takatolpalta sisään. Esimerkiksi läpiajoa en edes muista koska olisin viimeksi sellaiseen päässyt.

Koska olet viimeksi maalannut kaukalon ulkopuolella?

- Toissavuonna. Jotain aitaa kävin maalaamassa. Mutta kaukalossa on ehdottomasti kivempaa maalata.