Kuukauden maalari: Iikka Kangasniemi pitää itseään enemmän pelintekijänä

Pelicansin tehopakkaus Iikka Kangasniemi onjuonikas ja nopea kiekon kanssa. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Kiekkoareena nostaa tällä kaudella jokaisen kuukauden päätteeksi esiin kuukauden maalarin. Marraskuun maalitykki oli Pelicansin Iikka Kangasniemi, joka osui seitsemästi.

Kangasniemi peittosi maalimäärällään niukasti kuuteen maaliin yltäneet Jani Tuppuraisen ja Juuso Puustisen sekä viiden maalin miehet Eric Perrinin ja Miro Heiskasen.

Teit marraskuussa seitsemän maalia, ja olet Liigan kuukauden maalari. Mistä noin hyvä vire löytyi?

– Ei siinä sen kummempaa, kuin että aloin laittaa paikoista sisään. On niitä mestoja ollut aiemminkin, mutta nyt alkoi mennä sisään. Hyvin pelattiin ketjuna Mankisen ja Siikosen kanssa, niin tuli paikkoja ja sitä kautta maaleja. Sai ihan hyvin laitettua paikoista sisään, toivottavasti jatkuu myös samalla lailla.

Sinut on tunnettu aiemmin urallasi enemmän pelintekijänä, oletko tietoisesti pyrkinyt muuttamaan peliäsi maalintekijän suuntaan?

– En ole yrittänyt erityisesti mitenkään muuttaa. Samalla lailla olen koko ajan pyrkinyt pelaamaan: jakaa kiekkoa ja pelata muille maalipaikkoja. Välillä sitten sitä saa takaisinkin, niin tulee myös maaleja. Samanlainen pelaaja yritän kuitenkin koko ajan olla.

Profiloituuko Iikka Kangasniemi jatkossa snaipperiksi?

– Kyllä mä enemmän pelintekijänä pidän itseäni kuin maalintekijänä, mutta sujuuhan se maalintekokin.

Kuinka paljon mietit maalintekotilanteissa mitä maalivahti tekee?

– Vähän tietysti yritän katsoa, että miten maalivahti on sijoittunut, mutta kyllä se yleensä on jo etukäteen päätetty, että mihin ampuu.

Iikka Kangasniemi iski marraskuun maalinsa niin sanotulta hot spot -alueelta. Grafiikka: Miika Arponen

Miten olet harjoitellut maalaamista?

– Kesäisin on tullut laottua kiekkoa tyhjään maaliin levyltä. Kauden aikana sitten tulee treenien jälkeen jonkun verran jäätyä tekemään maalintekoharjoituksia, kun on maalivahditkin.

Millaisia määriä kiekkoja vanerilta on lähtenyt?

– Joinakin kesinä oli 10 000 tavoitteena. Nyt viime kesinä vähän vähemmän, mutta kyllä niitä silti yleensä tuhansia tulee.

Nykytahdilla (12 maalia 26 ottelussa) 20 maalin raja menee kirkkaasti rikki. Onko se tämän kauden tavoite?

– En ole mitään määrätavoitteita laittanut. Pelaan vaan samanlaista peliä, niin kyllä niitä maalejakin sitten tulee sieltä.

Milloin olet viimeksi maalannut muualla kuin kaukalossa?

– Sanotaan nyt, että taisi olla kesätöissä 17-vuotiaana raksahommissa. Mutta kyllä kaukalossa maalaamisesta paremman fiiliksen kuin siellä raksalla.