Kuuden kauden ja kuuden seuran kierros päättyy – HIFK-kasvatti palaa kotiin

Teemu Tallberg siirtyy Jukureista HIFK:hon. Edellisen kerran Tallberg on nähty HIFK:n väreissä kaudella 2011–12. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Laitahyökkääjä Teemu Tallberg siirtyy Jukureista loppukauden ajaksi IFK:n riveihin. Vastaavasti IFK:sta tammikuussa Jukureihin lainalle siirtynyt Mika Partanen jatkaa loppukauden Mikkelissä.

26-vuotias Tallberg on IFK:n kasvatti, joka pelasi helsinkiläisjoukkueessa kausilla 2009-2012 yhteensä 15 ottelua. Seuran A-nuorissa hän teki 72 ottelussa tehot 27+28=55.

Liigassa Tallberg on pelannut IFK:n, Tapparan, Sportin ja Jukurien riveissä yhteensä 275 ottelua tehoin 41+51=92. Jukureissa hän teki viime kaudella 60 pelissä 13 maalia ja tämän kauden 47 ottelussa 12 osumaa.

– Tallberg on IFK:n kasvatti ja meille tuttu pelaaja. Me saamme suoraviivaisen, luisteluvoimaisen ja urheilullisen hyökkääjän täydentämään joukkuetta. Tämä oli kaikkien osapuolien kannalta hyvä ratkaisu, IFK:n urheilujohtaja Tobias Salmelainen sanoo seuransa verkkosivuilla.

Edellisen kerran Tallberg on kantanut HIFK:n punaista paitaa kaudella 2011–12. Nuori hyökkääjä käväisi tuolloin myös Mestiksen Kiekko-Vantaan riveissä, mutta edusti valtaosan kaudesta Tapparaa – jota valmensi silloin Risto Dufva.

Tampereelta matka jatkui SaPKoon ja KooKooseen, joissa molemmissa vierähti täysi kausi. Liigapaikka aukeni Vaasasta, missä Tallberg pelasi kaudet 2014–16, kunnes siirtyi viimei kaudeksi Mikkeliin ja tutun valmentajan alaisuuteen.

Tallberg muodosti seurahistorian ensimmäisellä liigakaudella Henrik Koiviston ja Zach Budishin kanssa Jukureiden tehokkaan ykkösketjun. Trio nakutti yhteensä 102 (43+59) tehopistettä. Kolmikosta Koivisto vaihtoi tällä kaudella seuraa jo joulunpyhinä.

Partanen puolestaan on ehtinyt nyt pelata Jukureissa neljä ottelua, joissa on syntynyt neljä (2+2) tehopistettä. Vastuu on vaikuttanut. Alkukauden 17 ottelua IFK:ssa tuottivat tehot 2+1.

Kiekkoareena uutisoi jo runsas viikko sitten, että Partasen jatko Jukureissa on selviö ja ulottuu tämän kevään lisäksi myös tulevaisuuteen.

Edit: Korjattu Sport-ajanjaksoksi 2014–16.