Kuuden erän taisto CHL-jatkopaikasta alkaa – JYP ja Tappara vastakkain

 


JYP ja Tappara aloittavat tänään taistelunsa Euroopan kahdeksan parhaan joukkoon pääsemisestä. Champions Hockey Leaguen ensimmäisen pudotuspelikierroksen suomalaiskahakka pelataan tiistai-iltana Jyväskylässä.

Maanosan 16 parhaan joukkoon ylsivät Suomesta vain JYP ja Tappara. Tappara voitti A-lohkon, ja JYP oli C-lohkon kakkonen.

Joukkueet arvottiin ensimmäisellä kierroksella vastakkain. Joukkueet kohtasivat viime viikon perjantaina Liigassa. Tappara voitti tuon ottelun vieraissa jatkoajalla 5–4.

– Se oli yksi kovimmista peleistä, joita olemme pelanneet tällä kaudella. Kamppailuvaade oli yksi vastaan yksi -tilanteissa kova, niin kiekollisena kuin kiekottomanakin. Tappara teki siinä ottelussa kaksi ylivoimamaalia ja emme ylivoimalla onnistuneet. Ytimeen mennään jääkiekkoasioissa, sanoo JYPin päävalmentaja Marko Virtanen.

Tappara on Liigassa kuuden ottelun voittoputkessa. Se ei saa joukkuetta – tai ainakaan päävalmentaja Jukka Rautakorpea – uskomaan tai luulemaan mitään.

– Kova joukkue vastassa. Edessä on kuuden erän peli, jota pitää pelata erä kerrallaan. Kuuden erän yhteistulos sitten ratkaisee. Pitkä peli jossa on toki viikko välissä ja paikkakuntakin vaihtuu, ennakoi Rautakorpi ennakoi CHL:n tiedotteessa.

Tapparan tuoreista voitoista neljä on tullut varsinaisella peliajalla.

– Olemme pelanneet kireitä pelejä. Kolmannes runkosarjasta on takana, ja olemme pystyneet kääntämään pelejä viime aikoina voitoiksi ja onnistumiset auttavat eteenpäin. Liiga on nykyään pelinopea ja aggressiivinen sarja. Kaikki hyvä otetaan vastaan ja ollaan iloisia siitä. Otamme voimaa voitoista ja itseluottamusta maaleista, sanoo Rautakorpi.

JYP tyrmäsi lauantaina Liigassa TPS:n Turussa 6–1. Sitä edelsi peräti viiden ottelun tappioputki, jonka aikana ehdittiin puhua paljon tuomaritulkinnoista ja jonkin verran myös siitä, että putkensa aikana JYP sai vain yhden pisteen.

– TPS-pelissä teimme paikoistamme maalit ja sillä kertaa myös kovalla prosentilla. Olemme luoneet maalipaikkoja aiemmissakin peleissä ja ne ovat olleet käytännössä maalin pelejä, lopussa ehkä on tullut maali tyhjiin. Emme ole pystyneet ratkaisemaan, ja tehokkuudesta on ollut kiinni. TPS-pelissä myös puolustuspelimme oli hyvää. Hyvä rytmi lähtee puolustamisesta, Virtanen sanoo.

Pudotuspelien toiset osaottelut pelataan ensi viikon tiistaina.

Jatkoon menevä joukkue ratkeaa kahden ottelun yhteismaalien perusteella. Vierasmaalisääntöä ei ole. Jos maalit ovat kahden osaottelun jälkeen tasan, pelataan 10 minuutin jatkoaika äkkikuolemaperiaattella. Jos maalia ei synny, ammutaan voittolaukauskisa.

CHL:n ensimmäisen pudotuspelikierroksen ottelut:
Liberec-Frölunda
JYP-Tappara
Malmö-Ocelari Trinec
Kometa Brno-EV Zug
Adler Mannheim-Brynäs
Red Bull Salzburg-Växjö Lakers
Zürich Lions-Nottingham Panthers
SC Bern-Red Bull München