Kuka tarttuu valmentajahaaviin? – Jukurit rakentaa uutta Dufvan jälkeistä aikaa: mikkeliläiset nimittivät urheilutoimenjohtajan

Tuohon suuntaan. Urheilutoimenjohtajaksi nimitetty Mikko Hakkarainen näyttää suuntaa, johon Jukurit etenee jatkossa. Niin kuin hyvin tiedetään, Risto Dufva ja taustalla näkyvä Ville Nieminen eivät jatka mikkeliläisorganisaatiossa enää ensi kaudella Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Jukurit HC Oy on rakentanut yhdessä Juniori Jukurit ry:n kanssa urheilupuolen organisaatiotaan ja samalla uudistanut toimiston organisaatiorakenteen. Urheilutoimenjohtajaksi Jukurit HC Oy on valinnut Mikko Hakkaraisen. Juniori-Jukurien puolella valmennuspäällikkö Ville Suovalkama tekee jatkosta entistä tiiviimpää yhteistyötä Hakkaraisen kanssa.

– Nyt voi sanoa, että meillä on polku ja toimintamalli luistelukoulusta edustukseen, kommentoi Ville Suovalkama.

– Tähän kun lisää sateenvarjon alla olevat yhteistyöseurat KaPa 51:n, PiPS:n ja Warkiksen, voidaan olla ylpeitä eteläsavolaisesta kiekkoputkesta, Suovalkama kehuu Jukurien tiedotteessa.

Vuosi sitten Juniori-Jukurit Ry ja Jukurit HC Oy julkistivat yhdessä valmennuksen C-, B- ja A-nuoriin. Tämä oli ensimmäinen askel yhteisessä urheiluorganisaatiossa.

– Nyt olemme rakentaneet selkeät tehtävänkuvaukset ja vastuut Ry:n sekä HC Oy:n puolelle. HC Oy puolella urheilutoimenjohtaja vastaa kokonaisuudesta ja tekee yhteistyötä Juniori-Jukurien valmennuspäällikön kanssa, vastavalittu urheilutoimenjohtaja Mikko Hakkarainen kommentoi.

- Kilpaurheilutyöryhmä, johon kuuluvat päätoimiset valmentajat, kokoontuu säännöllisesti valmennuspäällikön ja urheilutoimenjohtajan johdolla. Rakennamme Mikkeliin polun ammattilaiseksi ja huolehdimme jokaisen nuoren urheilijan kehityksestä, Hakkarainen jatkaa.

Urheilutoimenjohtaja on edustusjoukkueen ja A-nuorten valmennuksen esimies, vastaa pelaajien kartoituksesta sekä nuoren pelaajan kehityssuunnitelmasta, kun pelaaja astuu B:sta A -nuoriin.

– Tontti on iso, mutta olen varmasti taustaltani oikea kaveri tehtävään, Hakkarainen sanoo luottavaisena.

– Ensimmäinen prioriteetti on nyt löytää Jukureille juuri oikea päävalmentaja ja tämän prosessin kanssa on ensi askeleet jo otettu, Hakkarainen jatkaa.

Jukurit HC Oy

urheilutoimenjohtaja: Mikko Hakkarainen
päävalmentaja: julkaistaan myöhemmin
valmentaja: Juuso Hahl
maalivahtivalmentaja: Mika Tarvainen
pelaajakoordinaattori (osa-aikainen): julkaistaan myöhemmin
huoltopäällikkö: Jose Rämö
huoltaja: Jukka Kääriäinen
A-nuorten päävalmentaja: Marko Kauppinen
A-nuorten valmentaja ja HC Oy fysiikkavalmentaja: Teemu Suokas
A-nuorten huoltaja: Marko Liikanen
A-nuorten joukkueenjohtaja (osa-aikainen): Ilkka Vaarasuo
A-nuorten huoltaja (osa-aikainen): Jarno Trygg

JUNIORI-JUKURIT RY

valmennuspäällikkö: Ville Suovalkama
B-nuorten valmentaja: Tommo Nukari
 C-nuorten valmentaja: julkaistaan myöhemmin
taitovalmentaja: Jukka Mäkinen
junioripäällikkö: julkaistaan myöhemmin