Leijonat saa tulla toimeen ilman nuorta maalitykkiä – Kuinka pian Tolvanen nähdään Nashvillen paidassa?

Mikko Manner, päävamentaja Lauri Marjamäki ja Jussi Tapola joutuvat punomaan MM-juonia ilman, että niissä on sijaa Eeli Tolvaselle (eturivissä vas.). Tolvanen suuntaa loppukaudeksi Pohjois-Amerikkaan. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Eeli Tolvanen edusti Suomea nuorten MM-turnauksessa ja Etelä-Korean olympiakisoissa, mutta MM-debyytti Leijonissa on siirtymässä hamaan tulevaisuuteen. Tanskan MM-kisoihin valmistavan leirityksen ja toukokuun arvoturnauksen sijaan Tolvanen suuntaa loppukaudeksi Pohjois-Amerikkaan.

A-maajoukkueen leiritykset alkavat pääsiäisen jälkeisellä viikolla.

Jokerit tiedotti maanantaina, että Tolvasen ja Jokereiden välinen sopimus on loppukauden osalta purettu ja että pelaaja on vapaa siirtymään uusiin haasteisiin.

– Ne odottavat Pohjois-Amerikassa, jonne hyökkääjä lentää keskiviikkona", KHL:n suomalaisseura kertoo verkkosivuillaan.

Jokereiden kausi päättyi lauantaina tappioon Moskovan TsSKA:lle. Venäläisjoukkue eteni jatkoon otteluvoitoin 4–2.

Tolvanen teki KHL:n runkosarjassa 49 pelissä 19+17=36 pistettä, joilla hän rikkoi KHL:ssä alle 19-vuotiaiden pelaajien ennätykset niin maaleissa, syötöissä kuin pisteissä.

Hänet valittiin kahdesti kuukauden parhaaksi tulokkaaksi ja hän pelasi myös sarjan tähdistöottelussa. Pudotuspeleissä Tolvanen teki 11 ottelussa 6+1=7 pistettä, joilla hän rikkoi Jokereiden tulokkaiden maaliennätyksen playoffseissa ja sivusi Juha Lindin liiga-ajan piste-ennätystä 2+5=7 kaudelta 1993-94.

– Homma lähti heti alusta asti rullaamaan hyvin. Saimme joukkueena ja itsekin pelin kulkemaan. Oli aika helppo hypätä mukaan ja tämä on ollut paras joukkue, jossa olen koskaan ollut mukana, Tolvanen kiitteli Jokereiden sivuilla.

Tolvanen lentää Pohjois-Amerikkaan keskiviikkona. Nashvillellä on kotipelit torstaina tai lauantaina, joten on mahdollisuuksien rajoissa, että nuori lupaus voisi olla jälkimmäisessä jo kokoonpanossa.