Kristian Vesalainen on huippuvireessä - "nuorten kisoista sai itseluottamusta"

HPK:n Kristian Vesalainen on ollut yksi alkuvuoden kuumimpia liigatähtiä. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto
HPK:n Kristian Vesalainen on ollut yksi alkuvuoden kuumimpia liigatähtiä. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto

Yksi Liigan ehdottomasti kuumimmista pelaajista tällä hetkellä on HPK:n superlupaus Kristian Vesalainen. 18-vuotias laitahyökkääjä on tehnyt tämän vuoden puolella 11 ottelussa tehot 7+8, millä lukemalla hän jää pisteitä/ottelu -tilastossa vain tutkaparinsa Oula Palveen taakse.

Vesalainen pelasi vuodenvaihteessa alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa. Vaikka joukkueen menestys siellä olikin vaatimatonta, pystyi HIFK-kasvatti iskemään taululle sielläkin yli piste per peli. Kisoista saatu buusti onkin kantanut myös liigajäille.

- Tulin kisoista takaisin Liigaan, niin oli aika paljon itseluottamusta. Se on varmaan se isoin juttu minkä sieltä saa, Vesalainen analysoi.

Seitsemän maalia oli tammikuussa koko Liigan korkein lukema yhdessä joukkuekaveri Otto Paajasen ja Ilvekaen Ville Meskasen kanssa. Vesalainen ei silti koe olevansa mitenkään erityisesti maalintekijätyyppi.

- Totta kai koetan auttaa joukkueiden alussa pisteiden valossa, ja tehdä maaleja ja antaa syöttöjä. En omasta mielestäni kuitenkaan ole mikään snaipperi, vaan yritän tehdä molempia - syöttöjä ja maaleja.

Pienenä lauoin joka päivä 400 kiekkoa vanerilta.

Fakta on kuitenkin se, että maalinteko Winnipeg Jetsin viime kesän ykköskierroksen varaukselta onnistuu. Laukausta on myös harjoiteltu perinteisin keinoin.

- Kyllä joka kesä tulee vedeltyä vanerilta tosi paljon, ihan pienestä lähtien. Pienenä lauoin joka päivä sen 400 kiekkoa.

Edellinen kausi Frölundassa ja HPK:ssa oli Vesalaiselta vaikea. Tänä vuonna pistetahti on kuitenkin ollut aivan toinen. Juontaako vire juurensa erityisen onnistuneeseen kesäharjoitteluun?

- En tiedä teinkö mitään hirveästi erilailla. Aika samoja juttuja. Viime kausi oli vaan vähän vaikeampi, ja tänä vuonna menee sitten paremmin. Ei siinä oikein ole mitään ihmeellistä, aika samanlainen kesä oli kuin ennenkin, Vesalainen pyörittelee.

HPK oli syyskaudella pahimmillaan jopa liigajumbona ja kausi näytti menetetyltä. Eroa pudotuspeliviivan yläpuolella viimeisenä olevaan joukkueeseen on viime aikojen vahvan vireen myötä kuitenkin enää vain viisi pistettä. Resepti pudotuspelikevään saavuttamiseen on yksinkertainen.

- Pitää pelata peli kerrallaan ja voittaa. Jokainen piste on meille ihan helvetin tärkeä tällä hetkellä. Kaikki on laitettava likoon ihan joka ikiseen peliin, nyt ei auta vaikka olisi huono päivä. Kroppa on laitettava täysillä likoon joka pelissä.

HPK:n pelit jatkuvat tänään lauantaina Hämeenlinnassa kamppailulla HIFK:ta vastaan.