Kotkaniemen vastaus Virralle: "Se on ihan täyttä paskapuhetta"

Mikael Kotkaniemi ei halunnut ottaa suosikinviittaa Poriin. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Lukon valmentaja Pekka Virta sanoi, että Ässät lähtee sarjaan Lukkoa vastaan ennakkosuosikkina. Patapaidoilla on myös hänen mukaansa enemmän hävittävää.

Ässien valmentaja Mikael Kotkaniemi ei ole ihan samoilla linjoilla raumalaisten käskijän kanssa.

- Se on ihan täyttä paskapuhetta. Jos toinen joukkue operoi noin kolmen miljoonan euron pelaajabudjetilla, ja meillä se on miljoonan vähemmän, niin ei siinä nyt meistä valtavaa suosikkia saa. Tämä on muutenkin niin lyhyt sarja, ettei tällaisessa mitään suosikkeja edes ole, Kotkaniemi latasi.

- Joukkueet olivat runkosarjassa peräkkäisillä sijoilla, joten ei ero niiden välillä kauhean suuri ole. Nyt ei puhuta runkosarjan kymmenennen ja sen voittajan välisestä kohtaamisesta, vaan kahden tasaisen nipun yhteenotosta. Ihan höpöhöpöjuttuja väittää, että olisimme jotenkin iso suosikki.

Vaikka suosikinviittaa ei porilaisten leirissä suostuta selkään ottamaan, on joukkueessa kova usko siihen, että jatkaja sarjasta tulee olemaan Ässät.

- Luotto joukkueeseen on kova. Olemme pelanneet kotikentällä hyvin, ja itseluottamus on hyvällä mallilla. Kotietu on iso asia tässä sarjassa. Aika rauhallisin mielin me pääsemme taistoon lähtemään, Kotkaniemi analysoi.

Lukon leirissä on kovia loukkaantumisia, muttei Ässätkään terveen ryhmän kanssa kaukaloon pääse. Sami Lähteenmäki, Mikko Salmio, Philip McRae, Jouka Juhola ja Teemu Vuorisalo ovat kaikki sivussa, eivätkä pelaa tällä viikolla Lukkoa vastaan. Juuri nyt näyttää siltä, että ainoastaan McRae saattaa mahdollisesti palata myöhemmässä vaiheessa mukaan. Muiden kohdalta kausi on jo todennäköisesti ohi.

Maanantaina Ässät kävi jäällä vain 45 minuutin verran. Ajatukset ovat jo vahvasti tiistaissa.

- Lepopäivän jälkeen kävimme vähän jäällä pyörähtämässä. Tämä sarja on siinä mielessä tosi hyvä molemmille, että matkustamista ei käytännössä tule. Päästään keskittymään nimenomaan jääkiekkoon, eikä ole pakko istua bussissa pitkiä aikoja, Kotkaniemi kiteytti.