KooKoon liigadebytantti Seppälä tähtää alle 18-vuotiaiden kisoihin

Peetro Seppälä piirsi ensimmäiset teränjäljet liigajäille Tapparaa vastaan. Kuva: Europhoto
Peetro Seppälä piirsi ensimmäiset teränjäljet liigajäille Tapparaa vastaan. Kuva: Europhoto

KooKoon hermostunein pelaaja ennen keskiviikkoillan Tappara-kohtaamista oli varmasti 17-vuotias puolustaja Peetro Seppälä, jolle liigaottelu oli uran ensimmäinen.

Vaikka tilastorivi - 0+0, -2, 12 vaihtoa ja 7.32 peliaikaa - ei mairittelekaan, pelasi KooKoon oma kasvatti varsin mukiinmenevän ottelun. Nuorten maajoukkueissakin esiintyneen pelimiehen arvio joukkueensa otteista ei ollut yhtä hyvä.

- Aika huono peli oli joukkueelta. Emme pystyneet haastamaan vastustajaa. Emme olleet terävimmillämme tänään, en tiedä sitten mistä se johtui, Seppälä analysoi Tapparan 3-0-voittoon päättynyttä kamppailua.

Elokuussa 17 vuotta täyttänyt Seppälä aloitti ottelun seitsemäntenä puolustajana. Vastuun määrästä ei ollut valmennusjohdon kanssa ollut etukäteen puhetta.

- Ei ollut mitään puhetta. Ekassa erässä kävin vetämässä vain yhden vaihdon, mutta toisessa ja kolmannessa pääsi sitten pelaamaan jo ihan hyvin. Ei siitä sanottu mitään etukäteen.

Alkukauden KooKoon A-juniorien mukana Nuorten SM-liigaa pelannut Seppälä myönsi, että perhosia oli muutamia vatsassa ennen debyyttiottelun alkua.

- Kyllä se vähän jännitti. En tiennyt millaista se on, kun en ollut ennen pelannut. Mutta kyllä siihen sitten ihan ok pystyi sopeutumaan.

Liigavauhti pääsi kovista odotuksista huolimatta silti vähän yllättämään.

- Pistin odotukset aika korkealle, mutta oli se taso silti aika kova, ja vauhti erityisesti tosi kova, Seppälä myönsi.

Seppälän tämän kauden ykköstavoite on selvä.

- Alle 18-vuotiaiden kisat olisivat se isoin tavoite tällä kaudella, että sinne pääsisi pelaamaan. Se olisi hienoa.

Hyvin liikkuva 186-senttinen puolustaja on myös NHL:n tämän kauden varausikäluokkaa. Mahdollisesta varauksesta ei kuitenkaan aio Seppälä ottaa paineita.

- En ole kauheasti sitä miettinyt. Se varaus joko tulee tai ei tule. Eikä se nyt mikään iso juttu, jos sitä ei tulekaan.

KooKoo on paininut läpi syksyn loukkaantumissuman kanssa, mikä on yksi syy siihen, että Seppälä ylipäätään teki liigadebyyttinsä. Onko lisäotteluista ollut vielä puhetta?

- Ei ole ollut mitään puhetta. Tästäkin pelistä sain eilen vasta tiedon, että pelaan. Ei ole ollut puhetta jatkosta.