KooKoon Keränen palaa kaukaloon

Tiistainen paikallispelihenkinen vääntö Jukurien ja KooKoon kesken Mikkelin Kalevankankaalla sai lisäväriä, kun KooKoo vahvisti kokoonpanojen myötä Michael Keräsen paluun kaukaloon. Keränen luistelee peliin Miikka Pitkäsen vetämässä selkeässä ykkösketjussa Toni Kähkösen rinnalla.

Viime kauden ilvekset Markku Flinck ja Michael Keränen (oik.) kohtaavat tänään Mikkelin Kalevankankaalla vastustajina. Kuva: Europhoto/Jukka Rautio

Keränen loukkaantui kauden avauspäivänä Lappeenrannassa SaiPan Cody Kunykin taklattua häntä päähän. Kunyk sai teostaan viiden ottelun pelikiellon, jota hänellä on kärsittävänään vielä kaksi ottelua. Keränen oli sivussa neljästä pelistä.

KooKoo ei tosin tuntunut Kerästä kaipaavan. Harjoituspeleistään vain yhden, ja senkin voittomaalikisassa, voittanut KooKoo ei ole jäänyt yhdessäkään sarjapelissä pisteettä.

KooKoon pörssiykkönen on tehopistein 2+4 laitahyökkääjä Anrei Hakulinen, 27, joka kantaa Kalevankankaalla ensi kertaa liigatasolla päässään kultaista kypärää.

– Mikkelissä se on ollut minulla aiemminkin, vieraspelissä Mestiksen pudotuspeleissä 2012 tai 2013, toteaa Hakulinen KooKoon sivuilla.

Jukureissa viime kauden ykkösvitja on palautettu ennalleen, kun Zach Budish palaa Teemu Tallbergin ja Henrik Koiviston ketjuun. Koko kolmikko on plusmiinuksessa liki kymmenen maalia pakkasella ilman ensimmäistäkään tehtyä maalia.

Jukurit

Miika Roine-Turo Asplund-Janne Ritamäki; Teemu Suhonen-Antti Jaatinen

Teemu Tallberg-Henrik Koivisto-Zach Budish; Hannu Pikkarainen-Keni Karalahti

Jesper Piitulainen-Julius Vähätalo-Ville Leskinen; Samuli Piipponen-Ville Hyvärinen

Joonas Kalliola-Markku Flinck-Nestori Lähde; Teemu Henritius (13. hyökkääjä)

Maalilla Sami Rajaniemi (Juhana Aho)

KooKoo

Toni Kähkönen-Miikka Pitkänen-Michael Keränen; Niko Tuhkanen-Emil Kristensen

Eero Savilahti-Siim Liivik-Toni Hyvärinen; Santeri Salmela-Jake Newton

Anrei Hakulinen-Patrick Bjorkstrand-Ville Vainikainen; Ville Järvinen-Arttu Pelli

Olli Korhonen-Mikko Virtanen-Rasmus Hämäläinen; Tomi Leivo (13. hyökkääjä)

Maalilla Juha Järvenpää (Samu Perhonen)