KooKoon joulutodistus – Nyt kaivataan kovia paketteja

Kouvolalaisten kannalta joulu, ja viikon tauko peleistä, ei olisi voinut saapua juuri parempaan aikaan. Neljän pisteettömän pelin putki käänsi KooKoon kurssin jyrkkään laskuun, joka olisi syytä oikaista nopeasti. Nyt alinkin pudotuspeliviiva karkasi hetkessä kahdeksan pisteen päähän.

Puolustaja Jake Newton on osoittanut kouvolalaiskatsojille, ettei varakapteenin merkki ole ollut hänen pelipaidassaan turhaan. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

KooKoon kurssi heittelehti pitkin syksyä. Kausi alkoi erittäin maukkailla voitoilla 7–1 ja 4–2 naapurista SaiPasta. Pisteitä irtosi viidestä ensimmäisestä pelistä.

Ensimmäinen neljän pisteettömän ottelun putki osui syyskuun lopulle. Sitä seurasi 16 pelin urakka, jossa joukkue joutui poistumaan kaukalosta vain kolmesti pisteettä. Kouvolassa pelattiin peräti kuusi peräkkäistä jatkoajalle venynyttä kotiottelua.

Tämänkin kauden loukkaantumisista huolimatta KooKoo on pelannut aivan eri tahtiin kuin vuosi sitten. Silti kotipelien yleiskökeskiarvon 3220 taakse jäävät reilusti vain kaksi muuta SM-liigan tuoretta tulokasta Jukurit ja Sport. Kolmikosta KooKoon talous on kuitenkin selkeästi vahvimmalla pohjalla.

KooKoon joulutodistus:

Kiekkoareena ei kavahda numeroarvostelua, vaan käyttää joulutodistuksessa rohkeasti koko asteikkoa kympistä neloseen.

10: Kesken sopimuskauden edelliseltä Suomen keikaltaan Sportista lähteneen Jake Newtonin maine ei ollut tempauksen jälkeen paras mahdollinen, mutta KooKoon urheilujohtaja Jarno Kultanen oli valmis ottamaan riskin. Puolustajien pistepörssin voitto onkin lipumassa tällä vauhdilla (9+15) Kouvolaan. KooKoon kultakypärää Newton ei tosin kantaisi ilman Michael Keräsen loukkaantumisia.

9: Miikka Pitkäsen (8+13) arvosana olisi ollut vielä marraskuun jäljiltä täysi kymppi. Moni ei uskonut neljä vuotta KalPassa vuoroaan odottaneen ja suurimman osan viime kaudestakin kuopiolaisjoukkueessa nelosketjussa viettäneen 21-vuotiaan savolaispojan hyppäävän saman tien KooKoon ykkösketjun vetäjäksi erinomaisin tuloksin. Joulukuusta Pitkäsellä on vielä tilillään kiikaritehot.

8: Maalivahti Juha Järvenpää oli vuoden sivussa kaukaloista, mutta palasi samaan avainrooliin, josta ennen viime kautta sairauslomalle lähti. Vain Lukon Kaapo Kähkönen ja Jukurien Sami Rajaniemi ovat pelanneet melkoisen ulkoisenkin urheilullisuuden loikan ottanutta Järvenpäätä enemmän.

7: Toisen polven kookoolainen liigakiekkoilija Arttu Pelli, 21, on nykyjoukkueen malliesimerkki KooKoo-kasvateille. Rohkeutta ja perustaitoa on nähtävissä, mutta voimaa ja malttia puolustuspelaamiseen 176-senttinen Pelli tarvitsee lisää.

6: Toinen vakiokokoonpanon KooKoo-kasvatti Mikko Virtanen, 23, ansaitsee jatkosopimuksen, mutta juniorimaajoukkueiden vakiokävijä on juuttumassa nykymenolla alivoimapelaajan rooliin, vaikka taitopotentiaali on kovaa luokkaa.

5: Ville Järvinen oli yksi valmentaja Tuomas Tuokkolaa Ilveksestä seuranneista pelaajista, mutta parikymppisen puolustajan ura ei ole ottanut Kouvolassakaan vielä tulta alleen.

4: Eetu Pöysti, 28, ponnisti neljä vuotta sitten Bluesissa vahvan kauden pelattuaan KHL-kuvioihin. Tosin siellä kertyi kolmessa kaudessa vain reilut 60 peliä. Nyt laitahyökkääjällä näyttäisivät olevan jo liigapelitkin pelattuna.