KooKoolle ruotsalaishyökkääjä farmin farmista

KooKoo vahvistaa rivejään 23-vuotiaalla ruotsalaisella laitahyökkääjällä. Malte Strömwall siirtyy Kymenlaaksoon Pohjois-Amerikan ECHL:stä loppukauden mittaisella sopimuksella. 

Strömwall on oikealta laukova 180-senttinen laituri. Luulajasta kotoisin oleva Strömwall pelasi viime kauden New York Rangersin sopimuspelaajana farmisarja AHL:ssä. Strömwall pelasi Hartfordissa 44 ottelua ja teki niissä kaksi maalia ja antoi neljä maaliin johtanutta syöttöä.

Kaudella 2015–2016 hyökkääjä edusti Tukholman AIK:ta ja teki Allsvenskanissa 49 ottelussa peräti 25 maalia. Tilastoista löytyy myös 87 ottelua Ruotsin pääsarjasta SHL:stä. Seuroina ovat olleet Växjö, Luulaja ja HV71, joissa Strömwall on kerännyt 9+5=14 pistettä.

Tämän kauden ruotsalainen aloitti Greenville Swamp Rabbits -nimisessä joukkueessa, mutta palaa nyt kahden pelatun ottelun jälkeen Eurooppaan hakemaan kehitysloikkaa uralleen.

KooKoon riveistä löytyy toinenkin ruotsalainen, puolustaja Robin Jacobsson. Lisäksi tanskalaiset Emil Kristensen ja Patrick Bjorkstrand puhuvat ruotsia.