KooKoo menetti eniten ahkeroineen hyökkääjänsä

Keskiviikkona Hämeenlinnan Pallokerhoa isännöivä KooKoo koki kovan menetyksen, kun joukkueen hyökkääjistä alkukaudesta eniten pelannut Toni Kähkönen loukkaantui. Kähkösen arvellaan olevan kaukaloista poissa kahdesta neljään viikkoa.

KooKoon Toni Kähköstä ei nähdä kaukalossa pariin viikkoon. Kouvolalaisten onneksi joukkueella on seuraavan kahden ja puolen viikon aikana vain kolme liigapeliä. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Joukkueen kultakypärääkin kantanut kapteeni Kähkönen on koonnut kauden alkukolmanneksella 5+8 tehopistettä. Hänen peliaikakeskiarvonsa 18.44 ylittivät KooKoossa vain puolustajat Emil Kristensen (22.35), Jake Newton (20.10), Niko Tuhkanen (19.04) ja KooKoota edustaessaan kakkosella alkavan lukeman kellottanut Miro Keskitalo (20.16).

KooKoon paras pistemies on Michael Keränen (7+8), vaikka hän on pelannut neljä ottelua vähemmän kuin muut tehomiehet.

KooKoo pelaa kolmannen kotipelinsä kuuteen päivään. Viikonlopun tuplakotipelit Sportia vastaan houkuttelivat katsomoon huolestuttavan vähän väkeä; 2626 ja 2894.

Kouvolassa nähdään tamperelaispuolustaja Jere Rouhiaisen paluu. Hämeenlinnalaisten loukkaantumissumaa viikon kahteen peliin paikkaamaan lainattu Rouhiainen on kauden ensimmäinen kolmen liigaseuran mies. Hän pelasi lokakuun taitteessa KooKoossa lainalla neljä ottelua.

Rouhiainen aloitti kauden seitsemällä ottelulla Tapparassa, kunnes kävi neljän pelin lainalla KooKoossa palatakseen taas Tapparan kokoonpanoon viikko sitten SaiPa-ottelun.

Rouhiainen on pelannut tähän mennessä Tapparassa vajaat 25 minuuttia. KooKoossa peliaikaa kertyi vajaat 65 minuuttia, mutta sen lisäksi Rouhiaisella on kokemusta pelaamisesta KooKoota vastaan runsaat yhdeksän minuuttia syyskuun puolivälissä Hakametsässä.

Rouhiaisella on tilastoissaan 12 ottelun jälkeen yksi kaksiminuuttinen jäähy, 12 laukausta ja plusmiinusmerkintä –2 (0–2).

Kerhon kokoonpanossa näkyy toistaiseksi aukko kakkosketjun laidalla, jossa pelaa seuran tuorein värväys Jeremy Morin, jos hänen pelilupansa saadaan järjestykseen ennen ottelua.

HPK:n sairaslistalaisista päivittäisessä seurannassa ovat Juho Keränen, Petteri Nikkilä, Oula Palve ja Mathias Porseland. Sen sijaan Kristian Vesalainen, Severi Sillanpää ja Victor Backman ovat odotettavissa kaukaloon vasta marraskuun loppupuolelle.

KooKoolla on sairaslistalla kuusi pelaajaa, joista jokainen nähtävästi vähintään parin viikon ajan. Pitkäaikaisin potilas on puolustaja Henrik Forsberg, jonka kausi ei ehtinyt alkaa lainkaan. Forsbergin paluu kaukaloihin odotetaan vasta kolmen kuukauden kuluttua.

Tuoreimmat miehet kouvolalaisten sairaslistalla ovat 2–4 viikkoa sivussa oleva Kähkönen ja puolentoista kuukauden sairauslomaennusteen saanut kakkostorjuja Samu Perhonen.

Myös laitahyökkääjä Eero Savilahti ja puolustaja Veeti Vainio toipuvat toista kuukautta. Puolustaja Robin Jacobssonin ennuste on epävarma.

KooKoo pelaa viikon toisen ottelunsa lauantaina Porissa. Kouvolalaisten paluu tositoimiin maajoukkuetauon jälkeen on tiistaina 14.11. Jyväskylässä.

KooKoo

Anrei Hakulinen–Miikka Pitkänen–Patrick Bjorkstrand; Miro Keskitalo–Emil Kristensen

Malte Strömwall–Siim Liivik–Michael Keränen; Niko Tuhkanen–Jake Newton

Olli Korhonen–Mikko Virtanen–Eetu Pöysti; Jyri Niemi–Arttu Pelli

Tomi Leivo–Jan-Mikael Juutilainen–Ville Vainikainen; Ville Järvinen (7. puolustaja)

Maalilla Juha Järvenpää (Oskari Salminen)

HPK

Janne Lahti–Robert Leino–Eetu Tuulola; Joonas Lehtivuori–Jesper Lindgren

Jere Innala–Harri Kainulainen–(Jeremy Morin); Markus Niemeläinen–Jere Rouhiainen

Teemu Turunen–Otto Paajanen–Mikko Lehtonen; Niklas Friman–Joel Olkkonen

Jaakko Turtiainen–Juho Keränen–Miro Ruokonen; Niclas Almari (7. puolustaja)

Maalilla Emil Larmi (Antti Karjalainen)