Konkaripakki palasi huililta ja ratkaisi - "Kunto on kuin kiviaitaa"

  • Mikko Mäenpää on tehnyt tällä kaudella 32 liigaottelussa kolme ja yhdeksässä CHL-kamppailussa neljä maalia. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

JYP niisti Hippoksen tiistai-illassa toisen erän tehohetkensä ansiosta Ocelari Trinecin nenän 4-2 CHL:n välierien ensimmäisessä osaottelussa ja otti napakan otteen finaalipaikasta. Tehohetken pääarkkitehtina hääri veteraanipuolustaja Mikko Mäenpää, joka tulitti kaksi ylivoimamaalia vajaassa kahdessa minuutissa.

- Vähän oli tuuriakin siinä ja jirolaisvahvistus Raivo Rebound teki kummassakin osumassa maalin edessä loistavaa työtä, Mäenpää virnuili Robert Rooban maalineduspelaamiseen viitaten.

Kotimaan liigapeleissä Mäenpää on osunut edellisen 18 kierroksen aikana vain kerran jo koko kaudella kolmesti. CHL-mittelöissä kasassa on neljä maalia yhdeksästä ottelusta.

- Kivahan se on maaleja tehdä, mutta voittaminen on tietysti se tärkeämpi juttu, Mäenpää tuumasi.

Ei tämä shakkia ole, vaikka joidenkin joukkueiden valmentajat välillä niin luulee.

Se voittaminen oli alkuun enemmän tai vähemmän kiven takana. Ensimmäisessä erässä JYPillä oli helteisiäkin hetkiä. Ocelari Trinec ei ehkä ollut viisikkopelissään JYPin tasolla, mutta henkilötaitoa. luisteluvoimaa ja -nopeutta löytyi vaikka muille jakaa.

- No ei se nyt niin helteinen ollut! Loppua kohden saatiin aika hyvin sitä omaakin flow'ta käyntiin. Ihan ok peli, Mäenpää summasi.

JYP oli toki Trinec-videonsa tutkinut, mutta tietenkään vastustaja ei ollut samalla tavalla tuttu kuin ilta toisensa jälkeen vastaan asettuvat saipat ja kalpat. Kokeneelle pelimiehelle se maistui.

- Sehän on virkistävää ja kehittävää, se on ihan saletti. Pitää pelata peliä ja reagoida sen mukaan, mikä on tilanne. Ei tämä shakkia ole, vaikka joidenkin joukkueiden valmentajat välillä niin luulee. Mutta ei meidän, Mäenpää velmuili.

- Tämä on pallopeli, eikä me voida päättää, mitä vastustaja tekee. Kehittävä tilanne itsellenikin ja nuoremman pään pelaajille varsinkin, hän lisäsi.

Mäenpää jätti viime viikon kolme liigaottelua väliin kolhujen vuoksi. Paluu hihnalle tuotti jääaikaa vajaat 18 minuuttia.

- Ukko on elämänsä kunnossa. Kunto on kuin kiviaitaa, Mäenpää murjaisi.

Vähän kun täältä Suomesta lähdetään etelän suuntaan, niin se on sellaista, että olut virtaa ja laulu raikaa.

Ratkaiseva toinen osaottelu pelataan ensi viikon tiistaina Trinecissä. Sitä ennen pitäisi hieraista liigassa vierasottelu HPK:ta vastaan ja isännöidä Pelicansia.

- Näinhän nämä ovat tässä pyörineet, ei tässä sen kummempaa. Nyt on vanha kunnon tiistai-torstai-lauantai -rytmi, mihin minä ainakin sytyn vanhan liiton ihmisenä. Ei ole kuin pelipäiviä ja välipäiviä, Mäenpää ilmoitti.

Finaalipaikan metsästykseen Mäenpäällä oli yksinkertainen klassikkoresepti.

- Peliä on lähdettävä pelaamaan 0-0:sta, ei voi ajatella, että ollaan kaksi maalia edellä, hän linjasi.

Jyväskylän kamppailuun oli saapunut parisen sataa Ocelarin fania, jotka pitivät tappiosta huolimatta melkoista mekkalaa vielä pitkään pelin jälkeenkin. 36 000 asukkaan Trinecissa odottaa 5200 katsojaa vetävä uuden karhea Werk Arena, jossa meno on epäilemättä melkoista.

- Se on hyvä, että tulee uutta virtaa katsomoonkin. Vähän kun täältä Suomesta lähdetään etelän suuntaan, niin se on sellaista, että olut virtaa ja laulu raikaa, vuosina 2013-14 KHL:ssa Lev Prahaa edustanut Mäenpää sanoi.