Konkarin kädet käyvät myös Leijonissa

Tulosta tulee, paidasta viis. Ilveksen tehomiehet Eemeli Suomi (vas.) ja Sami Sandell ovat onnistuneet myös maajoukkueessa. Kuva: Jukka Rautio.

Reilun kymmenen vuoden jälkeen maajoukkuepaitaan palannut Sami Sandell nousi Leijonien ykköshahmoksi vierasmaaottelussa Latviaa vastaan.

Sandell viimeisteli maalin ja järjesti toisen, kun Suomi kypsytti Latvian Riiassa pelatussa kamppailussa 3–0 (0–0, 2–0, 1–0).

Sandellin, 31, edellinen Leijona-komennus osui vuodenvaihteessa 2006–07 pelattuun nuorten MM-turnaukseen.

Nyt Ilves-sentteri palasi edustustehtäviin liigakauden hienojen näyttöjen ansiosta. Polvioperaatioistaan toipunut hyökkääjä nousi runkosarjan ehdottomaan eliittiin.

Keskiviikkoillan pelissä nousi esiin myös toinen Ilves-hyökkääjä. Eemeli Suomi viimeisteli Suomen toisen maalin nimenomaan Sandellin esityöstä.

Suomi, 22, debytoi näissä ympyröissä vasta nyt. Hän nousi Leijoniin pelaamatta ainuttakaan juniorimaaottelua missään ikäluokassa.

Kolmosketju Suomi-Sandell-Juuso Ikonen oli Leijonien tehovitja. Myös tiivis alivoima ja erinomainen maalivahtityöskentely ansaitsevat kehuja. Eero Kilpeläinen torjui nollapelin. Avausmaalin viimeisteli Mika Niemi.

Jokereiden kolmikko Marko Anttila-Olli Palola-Tommi Kivistö liittyi maajoukkueen vahvuuteen Latviassa.

Leijona-luotsi Lauri Marjamäki on todennut, että hän haluaa antaa rehellisen näyttöpaikan kaikille kutsuttaville kavereille. Siksi kokoonpano elää vielä melkoisesti ennen Tanskan MM-matkaa.

Latvia sai viime keväänä uutta nostetta kanadalaisvalmentaja Bob Hartleyn komennossa. MM-kisojen puolivälieräpaikka oli pitkään haarukassa, kunnes saksalaishyökkääjä Felix Schutz murskasi unelman viimeisessä alkulohkopelissä vain 33 sekuntia ennen loppua.

Suomi ja Latvia kohtaavat Riiassa uudestaan torstai-iltana. Seuraavana etappina odottaa Tshekin EHT-turnaus Pardubicessa.