Kolmessa päivässä kapteenistoon - VandeVelde epäili olevansa tulossa vanhaksi

Chris VandeVelde on tottunut olemaan kapteenistossa ja johtamaan esimerkillään. Kuva: Jukka Rautio

Lukon amerikkalaishyökkääjä Chris VandeVelde oli tyytyväinen näkemäänsä tiistaina Tampereella Ilvestä vastaan, vaikka vierasjoukkue joutuikin tyytymään tappioon.

- Peli oli juuri sellaista kuin olin kuullutkin. Hyvin samantyylistä kuin NHL:ssä. Fyysistä, hyviä taklauksia. Hyvää kiekkoa, hän kehui.

Hän pääsi fyysiseen vääntöön kirjaimellisesti käsiksi avauserässä, kun Heikki Liedeksen ajo maalille aiheutti hässäkän. VandeVelde oli heti paikalla puolustamassa joukkuekaveriaan Joe Piskulalta.

- Kun milloin vain näen pelaajamme yllätettävän takaapäin, olen valmis heti puolustamaan. Sitä joukkuetovereiden mielestäni pitää tehdä. Sitä ehdottomasti aion tehdä, ja luulen sen olevan yksi syy siihen, että olen täällä.

Piskula ja VandeVelde kohtasivat myös kolmannessa erässä, kun Lukon hyökkääjä otti Ilves-puolustajan taklauksen vastaan. Kotijoukkueen pelaaja rysähti törmäyksestä jään pintaan ja piteli hetken kasvojaan.

VandeVelde toteaa, että he sattuivat vain osumaan pari kertaa samalle väylälle.

- Kunnioitan häntä kovin. Hän tekee hyvin oman työnsä. Muistan hyvin hänet Pohjois-Amerikasta.

Erikoisinta VandeVelden debyytissä oli se, että hän kantoi rinnassaan varakapteenin A-kirjainta. Lukon päävalmentaja Pekka Virran mukaan vedolla haluttiin tuoda uusi hankinta heti mukaan ryhmään ja vähän myös eheyttää raumalaisten hieman rakoillutta ryhmädynamiikkaa.

Nähtäväksi jää, onko rooli kapteenistossa väliaikainen. Kyseinen A-kirjain on nimittäin kiertänyt loukkaantuneelta Ville Vahalahdelta Lauri Tukoselle, joka joutui olemaan myös Ilves-ottelusta sivussa.

- Olen ilmeisesti tulossa vanhaksi, VandeVelde naurahti kapteeniuden kunniaa.

- En missään nimessä osannut arvata tuota, mutta olen pelannut kapteenina ennenkin. Minä teen paljon hommia ja tykkään johtaa esimerkilläni.