Kolme kärppää lähdössä Marjamäen Leijoniin

Kärppien Miika Koivisto on tällä hetkellä Liigan paras puolustaja ja lähtee edustamaan Suomea Karjala-turnaukseen.

Torstain huippuotelun Kärpät – Lukko päättyymisestä on kulunut varttitunti, kun Raksilan areenan pukukoppikäytävälle astelee arvovieraita A-maajoukkueen huipulta.

Tuossa on GM Jere Lehtinen, ja samaan hyväntuuliseen ryhmään kuuluvat päävalmentaja Lauri Marjamäki ja valmentaja Jussi Tapola.

Meritoituneita ykkösketjun nimiä kaikki.

Kolmikko on nähnyt ottelun, jossa varmasti kypsyi lopulliset päätökset Karjala-turnauksen kärppävalinnoista.

Eipä aikaakaan, kun Kärppien pukukopista joukkoon liittyvät avausmaalin tehnyt puolustaja Miika Koivisto, pistepörssin ykkösnimi Julius Junttila ja Marjamäen monivuotinen luottomies Lasse Kukkonen.

Johtopäätös.

Tämä kolmikko kuuluu siihen 25 pelaajan listalle, jonka Marjamäki julkistaa maanantaina. Se on joukkue, joka edustaa Suomea 6.–10. 11. Helsingissä pelattavassa perinteisessä Karjala-turnauksessa. Avauspäivän otteluita pelataan Sveitsin Bielissä (Kanada–Sveitsi) ja Örebrossa (Ruotsi–Tshekki), mutta loppuviikon pääareena on Helsingissä.

"Kukkonen on niin Kärppien kuin Leijonien henkinen johtaja ja itseoikeutettu kapteeni."

Junttila on alkukauden kärppäsensaatio. Luulajasta Kärppiin palasi parempi laitahyökkääjä kuin sinne lähti runsas vuosi sitten.

Koivisto oli jo viime kaudella Jukureissa erittäin hyvä, ja joukkueen päävalmentaja Risto Dufva loihti lausumaan, että Koivisto on Liigan paras pakki. Dufva näki oikein, ja nyt Koivisto on lyönyt lopullisesti itsensä läpi Liigan kirkkaiden lamppujen alla. Koivisto on niin hyvä, että hänelle voi hyvällä syyllä povata paikkaa myös olympialaisissa ensi helmikuussa.

Kukkosen valinta ei yllätä ketään. Hän on niin Kärppien kuin Leijonien henkinen johtaja ja itseoikeutettu kapteeni. Marjamäki tuntee Kukkosen ja päinvastoin. Molemmat tietävät mitä saavat.

Karjala-turnauksella on tänä vuonna erityisen suuri painoarvo, sillä pelaajat antavat näyttöjä olympialaisiin.

Kun Mikko Manner vapautui omista velvollisuuksistaan, joukkio painui letkana Kärppien pukukoppiin. Tietysti Mannerin kutsumana.

Jukka Rautakorven U20 maajoukkueen listoille Kärpistä voi povata Jesse Koskenkorvaa ja vasta 17-vuotiasta Rasmus Kuparia, vaikka on kolme vuotta ”alaikäinen”.

"Kärppien kanadalaispuolustaja Shaun Heshka ei läpäissyt vaahteralehtisten seulaa, vaikka on jo pitkään kuulunut erityistarkkailun alaisuuteen."

Kärpistä lähtee kuudeskin pelaaja turnaamaan maajoukkueeseen, mutta kyse ei ole leijonapaidasta. Liigan tämän hetkinen maalitykki Charles Bertrand nimittäin lentää kotikonnuilleen Pariisiin, missä isäntäjoukkue Ranska saa vieraita Valko-Venäjältä, Sloveniasta ja Ukrainasta.

Kärppien kanadalaispuolustaja Shaun Heshka ei läpäissyt vaahteralehtisten seulaa, vaikka on jo pitkään kuulunut erityistarkkailun alaisuuteen.