KOK antoi olympiaporttikiellon kuudelle venäläisnaiselle – heistä kolme mukana Rauman-turnauksessa

Helmikuussa olympialaisissa nähtäneen myös KHL-kiekkoilijoita, mutta Venäjän maajoukkue on neutraalin lipun alla.

Kansainvälinen olympiakomitea langetti tiistaina kuudelle venäläiselle naisjääkiekkoilijalle elinikäisen porttikiellon olympiakaukaloihin dopingin käytön seurauksena. Pannan saivat vuoden Inna Djubanok, Jekaterina Lebedeva, Jekaterina Paskevitsh, Anna Shibanova, Jekaterina Smolentseva ja Galina Skiba.

Heistä Djubanok, Skiba ja Shibanova on merkitty tällä viikolla Raumalla viiden maan turnauksessa mukana olevan joukkueen kokoonpanoon. Venäjä pelaa keskiviikkona avausottelunsa Ruotsia vastaan.

Pannan saanut kuusikko edusti Sotshin olympialaisissa Venäjän maajoukkuetta. Venäjä oli turnauksessa kuudes, mutta tulos mitätöidään.

KOK on langettanut jo 33:lle Sotshissa mukana olleelle venäläisurheilijalle elinikäisen kilpailukiellon olympialaisiin.

Uutistoimisto Tass raportoi, että Venäjän jääkiekkoliitto on jo luvannut puolustaa porttikiellon saaneita kiekkoilijoita tarjoamalla lakiapua, jos he valittavat Urheilun kansainväliseen välimiestuomioistuimeen (CAS).

Venäjän urheilujohto ilmoitti tiistaina tukevansa urheilijoitansa, jotka haluavat ottaa osaa Etelä-Korean talviolympialaisiin niin sanotun neutraalin lipun alla.

Päätöksestä raportoivat tuoreeltaan venäläiset uutistoimistot Tass ja Ria Novosti nettisivuillaan.

Päätös tarkoittaa suurella todennäköisyydellä sitä, että myös KHL-pelaajat ovat olympialaisissa mukana.