Kiihtelysvaaran punaparta sai pelinsä raiteilleen

Marraskuun puolivälissä se tapahtui. Pelicansin kausi sujui syksylläkin ilman suurempia ongelmia, mutta kolmella edelliskaudella lahtelaisten luottovahtina torjunut Janne Juvonen tuskaili pelaamisensa kanssa.

Kiekot eivät tarttuneet Juvosen, 23, hanskaan. Kaksi vuotta nuorempi espoolaiskasvatti Joona Voutilainen pelasi 14 ottelua marraskuun loppupuolelle mennessä. Sen jälkeen Voutilainen on joutunut katselemaan sivusta käyden vain kahdessa ottelussa, kun samana aikana 27 ottelua pelannut Juvonen on vauhdittanut Pelicansin lähelle runkosarjan kärkikuusikkoa.

Janne Juvonen ja Pelicans uskovat vahvasti nousuun runkosarjan kärkikuusikkoon. Kuva: Pasi Peltola

– Syksy oli vaikeaa aikaa. Olen mä sitä miettinyt ja ihmetellytkin, koska olin kesän jäljiltä ihan hyvässä kunnossa. Kun pelit lähtivät kulkemaan huonosti, petyin itseeni ja syyttelin itseäni. Sieltä piti vain kaivaa itse itsensä ylös, muistelee Juvonen jo hyvillä mielin tyrmättyään perjantaina HIFK:n 36 torjunnallaan.

– Kaikki lähtee siitä, että vetää harjoituksissa aivan samalla tavalla kuin peleissä.

– Olihan niitä torjuntoja sitten jonkun verran, jos oli 36. Ei tämä mun mielestä ollut vaikea peli. Saihan IFK alussa ylivoimalla paikkoja, mutta olimme jo kahden maalin johdossa. Äijät sitä paitsi blokkasivat hyvin kiekkoja, jos niitä tuli paikoista, joita en oikein nähnyt.

Voitto HIFK:sta oli Juvoselle ja Pelicansille kolmas peräkkäinen. Kiihtelysvaarassa syntyneen pohjoiskarjalaisen merkitystä joukkueelleen tällä hetkellä kuvaa se, ettei kolmanneksen kaudesta Pelicansin maalilla pelannut Voutilainen pääse kaukaloon edes peräkkäisten päivien otteluissa. Juvonen jatkaa tänään Hakametsässä Tapparaa vastaan.

Eikö pelirupeama jo paina pohkeissa ja muuallakin?

– Totta kai urakka tuntuu, mutta pitää vain muistaa levätä ja ottaa sopivan rennosti, Juvonen muistuttaa.

Mitähän se sopivan rennosti ottaminen voisi olla?

– Voi vaikka ulkoiluttaa kahta koiraa!

Juvonen on karistanut poikamaisen ulkonäkönsä näyttävällä punaparralla, joka ei edes rehota pudotuspeliparran tapaan.

– Ei tämä olekaan playoff-parta. Pitäisi ehkä ajaa useammin siistinä pysyäkseen, mutta on tämä kuitenkin ollut koko kauden, Juvonen hymähtää.