Kiekkoveljesten kuopus debytoi napakasti - "Pääsenpähän sanomaan, jos se rupeaa kukkoilemaan"

SM-liigan kokeneimpiin ja nimekkäimpiin ryhmiin kuuluva JYP tarjoili kollektiivisesti melkoisen elämyksen puolustajalupaus Anttoni Hongalle hänen uransa ensimmäisessä liigaottelussa.

JYP oli pitkin iltaa häkellyttävän huolimaton ja huono ja kaikki maalipaikkansa hyödyntänyt SaiPan nappasi kolme pistettä mukaansa lukemin 4-1 ja venyttäen voittoputkensa jo kuuteen otteluun.

- En ihan heti muista, olenko koskaan ollut tällaisessa jääkiekko-ottelussa, jossa toisessa maalivahdilla on kuusi torjuntaa, JYPin päävalmentaja Marko Virtanen siunaili Eetu Laurikaisen tilastoihin viitaten.

Frans Tuohimaa SaiPan veräjällä sen sijaan torjui 35 kiekkoa.

Mutta olipa JYPin esitys kokonaisuutena mitä hyvänsä, 17-vuotias Honka pelasi asiallisen iltapuhteen. Kamppailupelaamisessa teini-ikäisellä on luonnollisesti aikamiehiä vastaan vielä tekemistä, mutta sulavasti luisteleva ja näppärästi kiekkoa käsittelevä Honka on epäilemättä pelaaja, josta kuullaan vielä.

- Tuon ikäisellä pelaajalla on totta kai paljon parannettavaa, mutta eihän sillä pojalla ole hermoja ollenkaan. Hän menee omilla vahvuuksillaan vielä pitkälle, Virtanen kehui.

Honka itse oli liigadebyytistään silminnähden niin innoissaan, että tappion murehtiminenkin unohtui.

- Ei mulla ollut viime kauden jälkeen sellaisia ajatuksia, että tällä kaudella pitäisi ehdottomasti saada se ensimmäinen liigapeli alle. Mutta hyvä näin, ihan hyvin se tuntui sujuvan, Honka myhäili.

- Hienoa oli pelata ja tuntui, että ihan hyvin se sujui. Äijät on isompia ja vauhti kovempi kuin junnuissa, hän lisäsi.

Nuorukainen sai vastuuta myös ylivoimalla, kun Ossi Ikonen loukkaantui Ahti Oksasen päähän kohdistuneen taklauksen seurauksena ottelun toisessa erässä.

- Ylivoimaa mun ei alun perin pitänyt pelata, mutta mahtava siihen oli päästä mukaan, hän iloitsi.

Melkein päivittäin tulee oltua yhteyksissä Dallasiin.

Hongan lajivalinta on peräti looginen, kun esimerkki tuli kaikilta kolmelta isoveljeltä. Porukan menestynein - ainakin toistaiseksi - on lätkäveljesten toiseksi nuorin, Julius, joka vuolee taaloja Dallas Starsin riveissä.

- Joo, ei siinä paljon vaihtoehtoja ollut, vuosina 1991, 1993, 1995 ja 2000 syntyneen veljessarjan kuopus naurahti.

- Melkein päivittäin tulee oltua yhteyksissä Dallasiin, tänään ei tosin ennen peliä keritty. Vanhemmat veljet eivät juuri enää neuvo, eniten vinkkejä tulee Jullelta, Anttoni raportoi.

Tarkoituksena olisi jonain päivänä seurata isoveljen jalanjälkiä.

- NHL:ssa ne haaveet ja unelmat tietenkin ovat, Honka sanoi.

Jotain sellaista Anttonilla kuitenkin jo on, jota 19 NHL- ja 191 AHL-ottelua pelanneella Juliuksella ei ole, nimittäin pelattu SM-liigaottelu. 17-vuotiaana WHL-junioriliigaan lähtenyt Julius pelaa Pohjois-Amerikassa jo viidettä kauttaan.

- No, pääsenpähän sanomaan, jos se rupeaa kukkoilemaan, Anttoni Honka murjaisi.