Kiekkostudio – Ilves-kapteeni Laakso: "Tärkeintä on se, mitä tapahtuu jäällä"

Tampereen Ilves on aloittanut kautensa ottamalla kolmesta ensimmäisestä ottelustaan kaksi voittoa ja viisi pistettä. Tiistain tuliaisina oli kolmen pisteen potti Vaasasta. Seuraava ottelu on ohjelmassa lauantaina, kun KalPa saapuu Hakametsään.

Kiekkoareena sai Kiekkostudionsa vieraaksi Ilves-kapteeni Tapio Laakson, joka aikanaan aloitti liigauransa juuri KalPassa. Kuopio ei kuitenkaan ole Kiekkostudion aiheena,vaan Laakso pureutuu uudistuneen Ilveksen nykytilanteeseen ja valottaa, miten hän aloitti pari kautta sitten oman uudistumisprosessinsa kiekkoilijana. 

Keskushyökkääjä näet teki pari kautta sitten ison muutoksen oheisharjoitteluunsa. Treeni-ideologian vaihtuminen näkyy kaukalossa, ja Laakso uskoo koossa olevan ainekset uran parhaaseen liigakauteen.

– Suurin muutos on varmasti se, että olen nyt pyrkinyt kehittämään itseäni jääkiekkoilijana, en vain keskittynyt parantamaan yksittäisiä testituloksia. Minua ei enää kiinnosta, paljonko kyykkään tai missä ajassa juoksen 30 metriä, tärkeintä on se, mitä tapahtuu jäällä, Laakso kuvailee.

Treenipäivinä ajattelutavan muutos näkyy eniten siinä, että Laakso käyttää paljon aikaa ja vaivaa keskivartalon lihasten kunnossapitämiseen ja parantamiseen. Metodi on käytössä myös aamujäiden alkulämmittelyssä.

– Pelkästään juoksulenkillä ei tätä kroppaa enää valmisteta.

Katso ja kuuntele, millä mielellä kippari Laakso on runkosarjan alkumetreillä ja millaisella ilmeellä Ilveksen joukkue hikoili aamutreeneissään. 

Jos maltat katsoa loppuun asti, näet, kummat ovat Varsinais-Suomesta kotoisin olevavalle keskushyökkääjälle tärkeämpiä, Särkänniemestä lähteneet delfiinit vai Naantalissa majailevat Muumit. Edellinen virke voi tosin jo antaa siitä hieman viitteitä.

Kuvaus ja editointi: Joona Vainio