Kiekkoparodia ei kiinnostanut keski-ikäisiä naisia - "Ai jaa, lätkää, ei kiinnosta pätkääkään"

Hockey Nightissa käsitellään myös Ässiä ja Lukkoa. Kuva: Janne Alhonpää

Lätkäkomedia Hockey Night sai ensi-iltansa Porin teatterissa 26. lokakuuta. Siihen oli ladattu kovat odotukset, mutta ne eivät täyttyneet.

Jo ensi-iltaviikon jälkeen järjestäjät huomasivat, että jokin on pahasti pielessä. Kiekkoparodia ei saanut ihmisiä teatterisaliin, vaikka näytelmää esitettiin päänäyttämöllä.

Teatterinjohtaja Patrik Drake tekikin tiukan ratkaisun - omalla urallaan jopa ennenkokemattoman. Hän päätti lopettaa Hockey Nightin esitykset ensi kuuhun ja nostaa tilalle alkuvuodesta ensi-iltaan tulevan Kultarinnan.

Asiasta ensimmäisenä uutisoineen Yle Porin verkkosivuilla Drake uskoo löytäneensä selityksen lätkäkomedian huonolle menestykselle.

– Teatterin kantava joukko koostuu hieman yksinkertaistavan määritelmän mukaan keski-ikäisistä naisista ja siitä ylöspäin. He sanoivat, ai jaa, lätkää, ei kiinnosta pätkääkään. Huomasin sen liian myöhään ja tämä ilmiö näytelmän ilmeisesti hautasi, Drake arvelee.

Satu Rasilan ja Miska Kaukosen käsikirjoittama lätkäkomedia pysyy kuitenkin vielä hetken ohjelmistossa. Draken mukaan loppuvuoden aikana pitäisi saada myytyä 2500 lippua, jotta näytelmä pääsisi kuiville.