Kettunen punnertaa neljän kuukauden koeajalla

Janne Kettunen tietää todennäköisesti syyskuussa, missä osoitteessa työt jatkuvat. Kuva: Pasi Peltola

Eiväthän nuo Janne Kettusen, 22, meriitit liigatasolla vielä kovin kummoisia ole. Toissa kaudella seitsemän ottelua ja avausmaali. Menneenä talvena lähinnä loppukaudesta SaiPan panosten jo kadottua 14 ottelua ja kolme syöttöpistettä.

"Ainakin olen kokenut, että kaikki ovat samalla viivalla tällä hetkellä."

Silti moni hieraisi silmiään, kun SaiPa tiedotti tehneensä Kettusen kanssa sopimuksen, joka alkaa neljän kuukauden koeajalla. Toivottavasti vakuutukset ovat kunnossa!?

- En ajattele tätä minkäänlaisena ongelmana. Turha tässä on miettiä yhtään pidemmälle kuin päivä kerrallaan hommia tehden. Ainakin olen kokenut, että kaikki ovat samalla viivalla tällä hetkellä, sanoo Kettunen mustassa pelipaidassa auringonpaistetta uhmaten.

Niin, eihän uusi valmentaja Tero Lehterä voi tuntea kaikkia nuoria SaiPa-kasvatteja. Ehkä hän haluaa nähdä hyökkääjä Kettusen pidemmän aikaa?

- Tunnenhan minä Jannen jo B-junioriajoista. Olisimme päässeet Bluesin B-junnujen kakkosjoukkueen kanssa suoraan SM-sarjaan, elleivät Kettunen ja Rasmus Hämäläinen olisi latoneet SaiPalle silloin niin paljon maaleja, Lehterä hymähtää.

Kettusella olisi ollut mahdollisuus viettää toisenlainenkin lopputalvi kuin SaiPan pitkään kauden loppua odottaneessa joukkueessa tapahtui. Hän oli siirtorajalle asti lainamiehenä SaPKossa keräten Mestiksessä 23 ottelussa 8+7 tehopistettä. SaPKo huipensi kautensa tappiottomaan tiliin Mestiksen pudotuspeleissä.

- Hienoa oli olla Savonlinnassa marraskuusta siirtorajaankin. Koin kuitenkin menneeni SaiPassa kuukauden liiga-aikanakin loppukaudesta paljon eteenpäin, sanoo 176-senttinen hyökkääjä.

Kettunen on kikkaillut juniorivuosina sentterinä. A-junnuvuodet huipentuivat kahteen kauteen liki tehopisteen ottelutahdilla. Miesten joukossa peliaikaa on pitänyt etsiä paljon laitahyökkääjän tontilla.

- SaiPan sopimustarjousta ei tarvinut koeajasta huolimatta kauaa miettiä. Saanhan jatkaa kotikaupungissani, kuittaa kolmatta vuotta omassa taloudessa asuva Hartikkalan poika.

Edellisvuosina SaiPassa loikittiin tai vedettiin nopeusvetoja kevään iltapäivätreeneissä. Nyt ollaan jäällä kaksi tai kolme kertaa viikossa.

- Enpä ole miettinyt, miksi näin.

Jätän kysymättä Kettuselta, kuinka usein päivänpaisteisena iltapäivänä jäähallin uumenissa tulee mieleen, että muutakin voisi tehdä. Kukapa meistä ei haikailisi työpaikalta vaikkapa golfkentälle?

- Se harmittaa, että viime vuonna golfkierrokset taisivat jäädä kahden käden sormin laskettaviksi. Pienempänä asuin kesät kentällä, hymähtää tasoituksen 4,7 omaava golfari.

Jääpallokentän lämpömittari on noussut jo lukemaan 34. Voisi mennä varjoon tai ainakin kadota golfkentälle rentoutumaan.

- Juoksen vielä vähän, hyvästelee Kettunen ja lähtee loikkimaan kenttää ympäri.