Kentälle palannut Tallinder tyrmäsi TPS:n esityksen: "Emme voi katsoa itseämme peiliin"

TPS sai torstai-iltana takaisin kokoonpanoonsa loukkaantumisesta toipuneen Henrik Tallinderin sekä nuorten MM-edustajansa Olli Juolevin ja Markus Nurmen, mutta juuri muita ilonaiheita turkulaisille ei KooKoo-ottelussa tarjottu.

TPS:n ottelu oli pieniä väläytyksiä lukuunottamatta nihkeä alusta loppuun, ja KooKoo hakikin Turkuhallista 2–1-voiton varsinaisella peliajalla.

Reilun kuukauden sairastuvalla viettänyt Tallinder ei säästellyt sanojaan TPS:n esityksestä.

–Hyvänä iltana kuka tahansa voi voittaa kenet tahansa tässä liigassa ja tappioita tulee aina välillä, mutta jokaisen pelin jälkeen pitäisi pystyä sentään katsomaan itseään peiliin. Me emme voi tehdä niin tänään, Tallinder pudotteli.

–KooKoo pelasi hyvin, mutta se ei ole mikään selitys. Meidän pitää pelata paremmin jokaisella osa-alueella. Olimme aivan liian mukavuudenhaluisia. Pelistä puuttui energiaa, intohimoa ja suoraviivaisuutta. Hyökkäyspäässä pitää haluta mennä maalia kohti, siten syntyy tilaa. Maalille pyrkivää pelaajaa on vaikea puolustaa, mutta me emme haastaneet KooKoon pelaajia aidosti, tukholmalainen sadatteli.

–Syyllistyimme huolimattomuusvirheisiin. Heidän ensimmäinen maalinsa, kahdella nollaa vastaan punaviivalta asti...Eihän sellaista voi tapahtua tällä tasolla, Tallinder päivitteli Patrick Bjorkstrandin komeaa, mutta puolustuksen näkökulmasta tragikoomista tasoitusosumaa.

KooKoo-ottelu ei ollut suinkaan tämän talven ensimmäinen kamppailu, jossa TPS:n avauserä oli tahmea. Hämmästyttävän usein TPS on koonnut rivinsä loppuillaksi, mutta nyt isompi vaihde ei jäänyt päälle.

–Toinen erä alkoi ihan lupaavasti ja tuntui siltä, että nyt saimme koneet käyntiin, mutta sekin ote katosi johonkin erän puolivälin jälkeen. Lauantaina SaiPaa vastaan on edessä taas kova peli, tämän illan esitykseen on silloin reagoitava vahvasti, keskiviikkona 39 vuotta täyttänyt Tallinder julisti.

–Tuskin tämän tappion taustalla on mitään suurempia asioita, mutta nyt meidän pitää päästä takaisin sille tasolle, millä olimme ennen näitä viimeisimpiä tappioita. Nyt vaaditaan rajua työntekoa.

Marraskuun lopusta lähtien tositoimista sivussa ollut Tallinder piti omaa esitystään kelvollisena, mutta myönsi, että parhaaseen iskuun on vielä matkaa.

–En ollut hyvä enkä huono. Oikeastaan hyvin keskinkertainen. Uran varrella on ollut sen verran vammoja, että tiedän oikeanlaisten ajoitusten ja pelituntuman löytämisen ottavan aikansa.

Joukkueiden valmentajat eivät käyttäneet yhtä jyrkkiä sanankäänteitä, mutta TPS:n käskyttäjä Kalle Kaskinenkaan ei omiensa päitä silitellyt. Puhtaat paperit sai vain maalivahti Rasmus Tirronen.

–Kenttäpelaajista kukaan ei päässyt omaan parhaaseen peliinsä kiinni tänään. KooKoolla oli tänään enemmän sellaista viimeistä raivoa, he voittivat kamppailuja ja irtokiekkoja. Oskari Siikin 1–0-maali tuli siitä, kun voitimme päätypelin ja siirsimme kiekkoa pari kertaa, mutta muuten sellainen tappamisen meininki puuttui pelistämme kokonaan, Kaskinen harmitteli.

KooKoo-kollega Tuomas Tuokkolalle sarjakakkosen päänahka kelpasi mainiosti. Tuokkola näki omiensa ottaneen askeleita eteenpäin.

–Viimeisen puolentoista kuukauden aikana on kovasti keskusteltu siitä, mitä pitää tehdä, että voittaa otteluita. Tänään pääsimme askeleen eteenpäin. Annoimme TPS:lle hölmön johtomaalin, mutta pääsimme takaisin pelin sisään. Paransimme kamppailupelaamista ja tilanteiden voittamista koko ajan. Maalivahti Samu Perhosta voi erikseen kiittää siitä, ettei TPS iskenyt muutamasta kolmannen erän paikastaan, Tuokkola summasi.