Kausiennakko: Ensimmäinen taikatemppu SaiPassa nähtiin jo

Odotetaanko SaiPalta alkavalla kaudella ihmeitä? Kenties odotetaan, mutta yksi onnistunut taikatemppu Lappeenrannan Kisapuiston maisemissa jo tehtiin.

Ässien Mikael Sahan kanssa kiihdyttävä Anssi Löfman (oik.) yrittää varmistaa, ettei SaiPa olisi tällä kaudella takamatkalla muihin liigajoukkueisiin nähden. Kuva: Europhoto/Jukka Rautio

Luultiin, että SaiPalta ei onnistunut viime kaudella mikään. Kyllä vaan onnistui. Totaalisesta mahalaskusta huolimatta seuran toimistolla taiottiin 192 000 euron taloudellinen voitto.

Usean taloudellisen hyvän vuoden jälkeen moni odotti miinusmerkkistä tulosta, jolloin omistajien olisi tarvinnut käytännössä kaivaa kuvettaan, ettei Tero Lehterällä olisi alekorista koottua joukkuetta valmennettavanaan.

Esimerkiksi Urho Vaakanaisen ja Ahti Oksasen kaltaiset kiinnostavat hankinnat kertovat, että SaiPaan uskotaan tultavan kehittymään. JYPistä palanneella Anssi Löfmanilla on loukkaantumishistoriansa huolenaan, mutta kokonaisuudessaan SaiPa ei ole joutunut haalimaan vain useamman vuoden takaisia nimimiehiä toivoen heidän paluutaan joskus nähtyyn loistoon.

Lehterä on luvannut tuoda SaiPaan uudenlaista valmennusta. No, ainakaan sen pahemmin takalukossa kuin viime kaudella joukkue ei henkisesti voi olla.

SaiPan toimistolla urheilulliset ongelmat ovat nyt pieniä. Kisapuisto vaatii pikaista miljoonaluokan remonttia, jotta ladossa saisi edes pitää yleisötilaisuuksia.

Lappeenrannan kaupungilla on pian näytön paikka sen osalta, halutaanko kaupunki pitää liigakartalla. Kisapuiston hyvä puolihan olisi se, että täysin uusi halli rakentuisi varsin näppärästi nykyisen parkkipaikan päälle ilman pelillisiä välivuosia muissa maisemissa.

Läpimurto: Ahti Oksanen

Moni kysyy muilla paikkakunnilla tällä kaudella, että kuka Ahti. Espoolaiskasvatti Ahti Oksanen, 24, nakutti kuusi vuotta sitten Bluesin A-nuorissa tehopisteen pelitahtia ja kieltäytyi liigakutsusta, jotta pääsi opiskelemaan neljäksi vuodeksi Bostonin yliopistoon. Oksanen sai siellä ketjussaan oppia Jack Eichelilta ja palasi yhden farmiliigan farmiliigassa vietetyn vuoden jälkeen ponnistamaan ylös Suomen kautta.

Kivijalka: Anssi Löfman

Köyhän miehen jarkkoimmonen joutui palaamaan kotimaisemiinsa Lappeenrantaan, kun Jarkko Immonen palasi Jyväskylään. Jos vain terveenä pysyy, Löfman tuo joukkueen sentteriosastolle kaivattua hyökkäyssuunnan oveluutta ja luovuutta, ettei aina tarvitsisi odottaa tehopisteitä luontaisesti kolmossenttereiltä.

Uhkakuva: Torjujaosasto

Ei niin, etteikö Frans Tuohimaalla, 26, voisi lähteä yrittämään kohti pudotuspelejä. Voi olla, että joudutaankin yrittämään, koska seuran omistajiin kuuluvan Jussi Markkasen, 42, startit jäivät jo viime kaudella alle puoleen runkosarjan peleistä.