Kauden toinen erikoinen nollapelimies antautui ensi kertaa

Niko Hovisen katsekin sulattaa hyökkääjät.

Pitäisiköhän tulkita, että KalPan tilanne liigataulukossa olisi aivan toinen, jos maalivahti Niko Hovinen olisi ollut terve koko alkukauden tai edes suurimman osan siitä?

Kausi ehti vanheta kuopiolaisten 25. otteluun, kunnes Hovinen yllätettiin ensimmäisen kerran. Tosin Hoviselle, 29, ottelu oli vasta kauden kolmas. Hovinen torjui kauden 91 ensimmäistä kohti tullutta laukausta, kunnes KooKoon Anrei Hakulinen upotti kouvolalaisten avausmaalin ylivoimalla Siim Liivikin hyvän syötön jälkeen ajassa 54.16.

Hovinen sai tililleen kauden ensimmäisen syöttöpisteen ennen ensimmäistä takaiskua.

Hovinen torjui KalPalle avauskierroksella nollavoiton 3-0 Mikkelissä. Jo ennen toista peliä sairauslomalle joutunut torjuja palasi töihin vasta viime perjantaina Lappeenrannassa ja torjui jälleen kaikki laukaukset KalPan voittaessa SaiPan 1-0.

Kalevankankaalla nollapeliin vaadittiin 29 ja Kisapuistossa 31 torjuntaa.

- On ollut raskasta seurata 20 peliä katsomosta. Nollapeli lämmittää kovasti mieltä. Kaksi viikkoa sitten pääsin joukkueen mukaan. Tämä oli aikamoinen tulikaste. Sain lääkäriltä peliluvan jo Lukko-pelin aamuna. Tänään oli vähän perhosia vatsassa aamulla, mutta alkuverryttelyssä oli jo rento olo, kommentoi Hovinen toisen nollapelinsä jälkeen lauantaina Savon Sanomissa.

Hovinen pelasi viime kaudella viisi ottelua KooKoossa (0-2-3) torjuntaprosentilla 91,67 ja kahdeksan ottelua KalPassa (4-2-2) lukemilla 91,21, mutta hänen edellinen nollapelinsä ennen tätä kautta oli toissa kaudelta Pelicansin paidasta.

Erikoinen on kaksi nollapeliä Tapparalle tällä kaudella torjuneen porvoolaissyntyisen Heljangonkin, 20, tilanne. Ne ovat hänen liigauransa ainoat nollapelit, mutta kummankaan jälkeen hän ei ole saanut jatkaa tamperelaismaalilla.