Kasperi Nuto: "En olisi koskaan uskonut saavani tätä ennätystä"

Nuto on harjoitellut kauden aikana pääasiassa Ässien edustusjoukkueen mukana. Kuva: Juhani Liuhala

Normaalisti pelaajat tahkoavat nuorten SM-liigassa noin kolme kautta, ennen kuin on aika jatkaa eteenpäin tavalla tai toisella. Ässien Kasperi Nuto on pelannut kyseisessä sarjassa nyt peräti kuutena peräkkäisenä kautena. Lauantaina hän oli jäällä 210. runkosarjaottelunsa A-nuorten mukana. Se on määrä, mihin kukaan muu ei ole aikaisemmin Suomessa yltänyt. 21-vuotias Nuto otti kruunun itselleen 209. kamppailua SaiPassa pelanneelta Janne Kettuselta. Kaksikko on omalla sataluvullaan, sillä seuraavana listalla olevalla pelaajalla on tilillään "vain" 190. mittelöä.

- Onhan tuo sellainen ennätys, mitä en koskaan olisi uskonut nimiini saavani. Aika puskista se on päässyt tulemaan, vaikka mukana olen pitkään ollutkin, Nuto hymyili.

Hyökkääjä on pelannut yhden kauden Rauman Lukossa, ja loput ajasta hän on kantanut yllään Ässien paitaa. Vaikka pelimäärä on kiistatta iso, ei hänellä ole omien sanojensa mukaan motivaatio-ongelmia peleihin valmistautumisessa.

- Kyllä se sytyttää automaattisesti, kun saan vetää patapaidan ylleni. Aina on hauskaa päästä jäälle hyvien kavereiden kanssa, Nuto totesi.

Tällä kaudella Nuto on harjoitellut pääasiassa Ässien edustusjoukkueen mukana, mutta pelejä hänelle ei ole kertynyt SM-liigassa kuin kolme. Lisäksi Nuto oli lainalla Mestiksen Kokkolan Hermeksessä neljän ottelun ajan. Vaikka motivaatio riittää edelleen A-Ässissäkin, on vaikea nähdä sarjan tarjoavan pelaajalle jatkossa parasta mahdollista kehitysalustaa.

- Totta kai haluaisin pelata aikuisten pelejäkin loppukaudella. Nuorissa vauhti on välillä jopa kovempi kuin liigassa, mutta luonnollisesti kokonaisuus on muilta osin vähän sekavampaa. Katsotaan nyt, jos jotain lainakuviota saataisiin aikaiseksi. Urani toistaiseksi paras muisto on A-Ässien kanssa napattu pronssimitali. Se olisi mukava kirkastaa kultaiseksi, ja voisin sitten lopettaa sarjassa mestarina, Nuto painotti.