Karri Kivi: "Sandellin kanssa mennään päivä kerrallaan"

Karri Kivi odottaa nuorilta paljon alkavalla kaudella. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto
Karri Kivi odottaa nuorilta paljon alkavalla kaudella. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto

Ilves päätti kuusi ottelua käsittäneen harjoitusottelukautensa 5-2-voittoon Sportista. Harjoituskauden saldo oli lopulta kolme voittoa ja kolme tappiota. Joukkue sai päävalmentaja Karri Kiveltä positiivisen arvosanan päätösottelusta.

- Tässä oli paljon hyvää. Treenipeleistä ehkä eniten sellaisia positiivisia juttuja, Kivi analysoi.

- Tämä oli tosi energinen esitys meiltä, ja aina kun saadaan tehtyä maaleja, niin se tekee hyvää. Seuraavaksi katsotaan, mihin malliin tämä meidän nuoriso kasvaa.

Ilves pelasi ottelun ilman kahta kärkisentteriään Sami Sandellia ja Tapio Laaksoa. Heidän molempien tilanteensa on vielä auki.

- Laakso oli tänään pois, kun sai pari viikkoa sitten HPK-ottelussa lämärin päähänsä, eikä ole vielä treenikunnossa. Aikataulua ei pysty sanomaan, voi olla huomenna tai sitten mennä vielä kauankin, Kivi kertasi kapteeninsa pelikuntoa.

- Sandellin kohdalla on tuttu kaava: kun on 24:stä kuukaudesta ollut 20 sivussa, niin sen mukaan täytyy mennä. Päivittäin katsotaan mikä se kunto on, eiköhän se vielä ota tässä aikansa.

Ilveksen pelit alkavat reilun viikon päästä perjantaina paikalliskamppailulla hallitsevaa mestaria Tapparaa vastaan. Päävalmentaja Kiven mukaan peli ei ole vielä valmista, mutta ei sen tässä vaiheessa kuulukaan olla.

- Tämä harjoittelukausi on ollut hyvinkin tyypillinen. Välillä jotkut asiat ovat natsanneet, ja välillä on asioita, jotka eivät tietenkään skulaa vielä.

- Ei tässä kuitenkaan ole kuin neljä viikkoa ollut yhteisiä harjoituksia takana. Nuoret pojat ovat saaneet pelejä alle, ja se on hyvä.