Karri Kivi Koppasen maalivireestä: "Kyllä meille maali per peli käy"

Karri Kivi oli tyytyväinen Ilveksen otteisiin tappiosta huolimatta. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto
Karri Kivi oli tyytyväinen Ilveksen otteisiin tappiosta huolimatta. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto

Ilveksen päävalmentaja Karri Kivi oli, harvinaista kyllä, tyytyväisen oloinen joukkueensa otteisiin tappio-ottelun jälkeen. Piste sarjakärjeltä on tietysti aina kova suoritus.

Tamperelaiset olivat pahimmillaan jo kahden maalin takaa-ajoasemassa, mutta kolmannen erän lopun kiri vei ottelun jatkoajalle.

- Hyvä että saatiin kerättyä itsemme kolmanteen erään, vaikka siinä tulikin vähän helppoja maaleja omiin. Meillä oli tänään hyvä päivä kuitenkin, niin päätettiin, että tänään ei heivata, Kivi kertoi ottelun jälkeen.

Ilves kavensi ottelun lukemiksi 3-4 heti kolmannen erän alkuun, ja iski tasoitusosuman ilman maalivahtia minuuttia ennen loppua.

- Hyvä, että saatiin punnerrettua tasoihin vielä. Oikea-aikainen bensamaali - eli se mistä saatiin lisää virtaa - ja sitten tasoitus vielä siihen loppuun, Kivi myhäili.

Ilves vaihtoi toisella erätauolla maalivahtia Riku Heleniuksen otettua kaksi takaiskumaalia melko selvästi omaan piikkiinsä. Kivi ei myöntänyt maalivahdin vaihtamisen johtuneen suoranaisesti niistä.

- Kyllähän 4-2-tilanteessa täytyy aina jotain tehdä, että saadaan muutosta. Voitosta pelataan, niin jotenkin se täytyy pysäyttää, on se sitten aikalisä tai mokenvaihto tai jotain muuta. Nyt tehtiin tämä ratkaisu.

Ilves oli vielä ennen toisen erän puoltaväliä tasatilanteessa, mutta erän toinen puolisko ei mennyt viherkeltaisissa merkeissä.

- Se kakkoserä vähän sekosi niihin helpohkoihin maaleihin. Niiden lisäksi tuli vielä ne kolme jäähyä ehkä vähän ylilatingin kautta, ja Kärpät pääsi niiden myötä peliin mukaan, Kivi sanoi.

- Hyvä näin, että saatiin kuitenkin peli aikaiseksi vielä.

Ilveksen ykkösketjussa kapteeni Tapio Laakson laidoilla hyökkäsivät tänään 19-vuotiaat Joona Ikonen ja Topias Haapanen. Pirteästi esiintynyt ketju värkkäsikin yhden Ilveksen maaleista.

- Laakson ketju oli tosi hyvä. Pelasivat vielä sitä Junttilan ylikuumaa vitjaa vastaan. Haapanen ja Ikonen veti ihan hemmetin makean pelin, tosi ennakkoluulotonta peliä. Laakso on näitä koulinut tässä nyt parikymmentä kahteen vuoteen, Kivi naureskeli.

Junnukisakolmikon paluuajankohta vielä auki

Ilveksestä olivat alle 20-vuotiaiden maajoukkueen mukana MM-kisoissa hyökkääjät Otto Koivula ja Joona Koppanen sekä apuvalmentaja Olli Salo. Kolmikon paluusta takaisin liigamiehistöön ei ole vielä tietoa.

- Ei olla vielä oltu yhteyksissä sinne päin. En tiedä yhtään koska ne tulevat reissusta.

Tulokaskauttaan Liigassa pelaava Koppanen ei saanut syyskaudella tehtyä uransa avausmaalia liigatasolla. Junnukisoissa niitä kuitenkin syntyi peräti kolme. Ilves-valmentaja varmasti toivoo vireen kantavan myös kevätkaudelle?

- Toivotaan. Hyvin moni on saanut kaksikymppisistä ihan koko uraakin ajatellen piristysruiskeen kun on siellä onnistunut. Se on yllättävän merkityksellinen turnaus kaikin puolin. Onnistuminen siellä tulee moneen potenssiin.

- Kyllä meille käy Koppaselta maali per peli, vai miten se siellä veti, Kivi naurahti.