Kärppien superlupaus Kupari haluaa pitkälle pudotuspeleissä

Rasmus Kupari merkkautti Tapparaa vastaan tililleen syöttöpisteen. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto
Rasmus Kupari merkkautti Tapparaa vastaan tililleen syöttöpisteen. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto

Kärppien kolmosketjua on kevätkauden ajan sentteröinyt vasta 17-vuotias huippulupaus Rasmus Kupari.

Kotkasta kehityksen perässä Ouluun siirtynyt Kupari jatkoi hyvää virettään tiistaina Tapparaa vastaan, kun hän merkkautti syöttöpisteen Kärppien ainoaksi jääneeseen osumaan. Runkosarjan voiton jo varmistanut Kärpät hävisi Tampereella rumasti lukemin 5-1.

- Eihän tähän tietenkään voi olla tyytyväinen. Karvas maku jäi pelistä, Kupari manasi ottelun jälkeen.

- Ajoittain ihan hyvää tekemistä meiltä, mutta jatkuvuus puuttui. Olimme tänään aika pehmeitä kamppailuissa.

Kärpät varmisti runkosarjan ykköspaikan hyvissä ajoin ennen päätöskierroksia, eikä sen peli ole viime otteluissa näyttänyt hyvältä. Kupari ei kuitenkaan usko joukkueen pelisuoritusten olevan yhteyksissä panosten vähenemiseen.

- En ainakaan ajattele, että niillä olisi joku yhteys. Emme ole viime aikoina vaan saaneet ihan parasta irti itsestämme. Ei se runkosarjavoiton varmistuminen ainakaan saisi vaikuttaa meidän peliimme, enintään sen pitäisi antaa lisäbuustia. Pitää nyt vain kaivaa viimeisiin peleihin se sama tekemisen taso, millä saavutettiin runkosarjan voitto.

Odotukset ovat kuitenkin ne, että pitkälle mennään.

Kuparilla on edessä hänen uransa ensimmäiset miesten pudotuspeliottelut. Nousujohteisen kauden pelannut kotkalainen odottaakin ratkaisupelejä kovalla innolla.

- Innolla odotan. Odotukset ovat kuitenkin ne, että pitkälle mennään. Ensimmäiset miesten pudotuspelit tosiaan, eikä minulle ole hirveästi pudotuspelejä tullut muutenkaan kuin oikeastaan vasta viime kaudella junnuissa. Ovathan ne pelaajan hienointa aikaa, niin innolla lähden sinne antamaan kaikkeni ja taistelemaan mestaruudesta.

Kuparin kausi on ollut tulosten osalta hyvin kaksijakoinen. Syyskaudella ennen nuorten MM-kisoja pelatuissa 19 liigakamppailussa Kuparille merkittiin vain neljä tehopistettä.

Alle 20-vuotiaiden MM-kisoissakaan ei hyökkääjän pistetili karttunut, mutta kisojen jälkeen pelatuissa 18 ottelussa ketsuppipullo on auennut ja tilastoihin on merkitty tehot 3+7=10.

- En ollut tyytyväinen alkukauden rooliini. En päässyt pelaamaan ihan joka ilta, ja kun pääsin, pelasin myös jämäminuutteja. MM-kisoissakin olin aika pikkuroolissa, ja jouduin kolmanneksitoista hyökkääjäksi. Kyllähän siitä näyttämisenhalu kasvoi. Halusin näyttää, että osaan kyllä pelata ja ottaa isompaa roolia, Kupari avasi.

- Kisojen jälkeen olen saanut isompaa vastuuta, ja nyt Liigakin on vähän tutumpi kuin se oli syksyllä, niin pystyn pelaamaan enemmän omilla vahvuuksillani. Olen ollut kyllä tyytyväinen tähän kevääseen kisojen jälkeen.

Meillä on kyllä synkannut hyvin, ja jos tästä saadaan jatkaa samassa ketjussa niin varmasti vielä paraneekin jatkossa.

Kupari sai helmikuun lopulla myöhäisen joululahjan, kun Kärpät hankki nuorten maajoukkueesta tutun Kristian Vesalaisen HPK:sta loppukauden vahvistukseksi. Superlupaukset on istutettu rinnakkain Kärppien kolmosketjuun. Neljässä tämän jälkeen pelatussa ottelussa Kuparille on merkitty kolme syöttöpistettä.

- Oli kyllä mukavaa silloin kun sain kuulla, että hän on tulossa meille. Ja varsinkin oli hienoa, hänet istutettiin mun laitaan. Meillä on kyllä synkannut hyvin, ja jos tästä saadaan jatkaa samassa ketjussa niin varmasti vielä paraneekin jatkossa. Hyvin on saatu tulosta aikaiseksi, Kupari kehuu ketjukaveriaan.

Kun ikää on mittarissa vasta 17 vuotta, ovat kehitysaskeleet vielä suuria. Kuparinkin pelin taso on mennyt tällä kaudella suurin harppauksin eteenpäin.

- Voimaa on tullut kauden aikana hyvin lisää, ja tilanteiden tunnistaminen on myös parantunut. Siinä ollaan tehty valmentajien kanssa paljon työtä ja menty myös eteenpäin. Joka osa-alueella olen aika tasaisesti kehittynyt. Kiekollinen peli ja hyökkäyspeli ovat mun vahvuuksiani, mutta olen paljon kehittynyt myös puolustuspelissä, kun olen päässyt pelaamaan sentterinä.

Kupari on varauskelpoinen ensi kesän NHL:n varaustilaisuudessa, ja häntä on ennakoitu varattavaksi ensimmäisellä kierroksella ja jopa sen ensimmäisellä puoliskolla.