Kärppäkapteeni Kukkonen: Jännitystä tarjolla koko rahan edestä – katso kuvat aamutreeneistä

Kapteeni Lasse Kukkonen aamujäiden jälkeen. Hakametsän kello paljastaa, ettei Kärpät viipinyt kaukalossa ihan 20 minuuttia. Kuva: Jukka Rautio/ Europhoto

Pelikunto-arvoitus Jani Hakanpään lisäksi Kärppien aamujääällä nähtiin muun muassa kapteeni Lasse Kukkonen sekä molemmat maalivahdit Jussi Rynnäs ja Veini Vehviläinen.

– Tappara on taas osoittanut olevansa huippujoukkue. Ei tarvitse ihmetellä, miksi menestystä on tullut, Kukkonen sanoi.

Kummassakin finaalileirissä fokus on tiukasti lähitulevaisuudessa. Kärpät oli tiistaina jo neljän maalin takamatkalla, mutta nousu 4–4:ään oli komea. Juuri Kukkonen otti kirivaiheessa isoa roolia. 

Kuinka tärkeää oli, että pääsitte 0–4-tappioasemasta kuskin paikalle, vaikka himoittu kiinnitys jäikin ottamatta?

– En tiedä, onko sillä nyt enää mitään merkitystä. Se oli se peli, eikä . Peruutuspeiliin ei kauheasti katsella – niin kuin sanonta kuuluu, Kukkonen hymähti.

– Illalla kaikki alkaa taas alusta, ja voitto on ansaittava, Kukkosen teesi kuului.

Kärppien aamujäät. Sairastupalaiset Mikko Niemelä (vas) ja Miska Hulmaloja seurasivat torstain finaalivirittelyä lääkäri Jukka Tikannon kanssa. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Pelillistä teemaa aamujäillä ei ollut, ja Hakanpää ja Kukkonen esimerkiksi poistuivat kaukalosta kumimattoa pitkin jo noin vartin kevyen hikoilun jälkeen.

Kärpät ei kuitenkaan päästänyt Hakanpäätä median eteen, vaan joukkueen puolesta torstain tunnelmia valotti kippari Kukkonen. Hieman myöhemmin Hakanpään pelikuntoa kommentoi myös päävalmentaja Mikko Manner, joka kävi omalla aamulenkilään.

– Normaali aamulenkki, lähes. Yleensä käyn sellaisen parikymmentä minuuttia, mutta kun runkosarjassa tuli täällä Tampereella koko ajan tukkaan, niin piti vähän muuttaa reittiä, hyväntuulinen Manner veisteli.

– Piti vähän muuttaa reittiä ja lisätä matkaa, kun parin viime pelin työmäärä ei riittänyt, kuului päävalmentajan perustelu.

Vakavoiduttuaan Manner toki epäili, ettei hänen lenkkinsä lisämetrit vaikuta siihen, millainen illan ottelusta tulee.

– Eihän tällä omalla lenkillä ole lopputulokseen mitään merkitystä – muuta kuin se, että tulee hyvä olo. Ja sillä taas on tässä vaiheessa finaaleita iso merkitys, Manner kuvaili.

Taneli Ronkainen ja hieroja Janne Lukkari leppoisalla tuulella. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Kärppien maalivahtivalmentaja Ari Hilli ei vielä aamupäivällä paljastanut, kumpi maalivahdeista kantaa vastuun illan ottelussa.

– En sano vielä mitään, sen näkee sitten puoliltäpäivin, kun kokoonpano julkaistaan, Hilli toppuutteli.

Kärpät sai aamujäiden jälkeen tsemppaavat tervehdykset myös ex-mestarivalmentajaltaan Kari Heikkilältä.

Pikkupetojen väki peukuttaa. Mikko Manner ja näyttää peukkua, kun Kärppien kevään 2004 mestarivalmentaja Kari Heikkilä antaa kommenttia Oulun Radio Cityyn. Verkon takaa kurkistaa apuvalmentaja Lauri Mikkola. Kuva: Jukka Rautio/EurophotoVenäjän kakkosliigaan ensi kaudeksi siirtyvä Heikkilä marssi oululaiskopin ohi sattumoisin. Tupsukorvien urheilutoimenjohtajan työt lopettanut konkarivalmentaja oli menossa palaveriin tämän kauden työnantajansa Ilveksen pukukoppiin. Heikkilä valmensi Kärpät mestariksi vuonna 2004.

Kärppien aamujäät. Kristian Vesalainen ja Lasse Kukkonen venyttelemässä jään jälkeen. Taustalla Ilveksen ex-urheilutoimenjohtaja Kari Heikkilä, joka valmensi Kärpät SM-kultaan keväällä 2004. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto