Kärpillä kehissä kaksi liigadebytanttia – "mikkokoskismainen" maalivahti ja nopea laitahyökkääjä

Kristian Vesalainen (edessä) teki Kärppien ainoan maalin tiistaina 1-5-tappiossa Tapparalle. Tänään hän huilaa seitsemän muun avainpelaajan tavoin HPK-kamppailun. Kuva: Europhoto/Jukka Rautio

Oulun Kärpät pelaa tänään runkosarjan viimeisen vierasottelunsa Hämeenlinnassa HPK:ta vastaan nuorella kokoonpanolla.

Avauskokoonpanon pelaajista Kärpillä sivussa on yli kentällinen miehiä: Julius Junttila, Mikael Ruohomaa, Ville Leskinen, Saku Mäenalanen, Kristian Vesalainen, Lasse Kukkonen, Miika Koivisto ja Veini Vehviläinen.

– Haluttiin tänään antaa tietyille joukkueen tulosyksikön avainpelaajille huilia. Haluttiin antaa heille mahdollisuus kerätä energiaa henkisesti ja fyysisesti, jotta he ovat parhaimmillaan lauantaina kauden viimeisessä kotipelissä, kertoo päävalmentaja Mikko Manner Kärppien verkkosivuilla.

Petopaidassa nähdäänkin kaksi liigadebytanttia: 18-vuotias hyökkääjä Eetu Päkkilä ja 18 vuotta sunnuntaina täyttävä maalivahti Justus Annunen.

Manner kehuu ykkösketjun laiturina illalla viilettävää Haukiputaan Kiviniemestä lähtöisin olevaa Päkkilää fiksuksi pelaajaksi.

– Ihan varmasti tulee pelaamaan huipputasolla liigassa, sillä hän on fyysisesti niin lahjakas ja nopea luistelija. Pääkoppa on vielä sellainen, että sieltä löytyy muutakin kuin sahanpurua, Manner toteaa Kärppien sivuilla.

Päkkilä on lyönyt nuorten SM-liigassa tällä kaudella 48 ottelussa tehot 23+17=40

Justus Annunen taas on isokokoinen kempeleläislähtöinen maalivahti, joka debytoi maalivahdiksi erittäin nuorena. Hänestä tulee ensimmäinen 2000-luvulla syntynyt liigamaalivahti.

– Mitä olen häntä A-junioreiden peleissä ja meidän treeneissä nähnyt, niin kyllähän hänessä on kaikki ainekset kasvaa huippumaalivahdiksi. Fyysinen koko ja vähän sellainen mikkokoskismainen habitus, Manner suitsuttaa.

191-senttinen ja 91-kiloinen Annunen on torjunut nuorten liigassa 26 ottelua torjuntaprosentilla 92,06.