Saako Kärpät kaivatun come back -pelaajan illan peliin – luottopuolustaja Hakanpää mukana aamujäillä

Tarvittava tilke takalinjoille. Jani Hakanpää ilmestyi torstaiaamuna Kärppien pelipäivän aamujäille. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Liigan tulikuumat finaalit jatkuvat torstai-iltana Tampereen Hakametsässä. Kärpät saattaa saada takalinjoilleen toivottua vahvistusta, kun maantaina loukkaantunut ja vahvuudesta pudonnut Jani Hakanpää oli mukana aamujäillä.

Runsaan vartin herättelevä jää ei kuitenkaan antanut Hakanpään mukana olemisesta varmuutta.

– Katsotaan nyt, mikä hänen tilanteensa on, Kärppien päävalmentaja Mikko Manner toppuutteli.

– Kaikki ymmärtävät, että Hakanpää pelaa, jos hän on pelikunnossa. Ei se mikään salaisuus ole, Manner myönsi ennen kuin poistui palaveeraamaan joukkueen lääkärin Jukka Tikannon kanssa.

Hakanpää on ollut Kärpille pudotuspeleissä erittäin arvokas pelaaja. Kookas puolustaja on koonnut 16 ottelussa 3+4=7 tehopistettä ja kantanut isoa vastuuta oululaisjoukkueen takalinjoilla. Peliaikakeskiarvo on yli 22 minuuttia.

Torstaiaamuna Kärpät ilmestyi jäälle tasan kello 10. Hakanpään lisäksi kaukalossa nähtiin muun muassa kapteeni Lasse Kukkonen sekä molemmat maalivahdit Jussi Rynnäs ja Veini Vehviläinen.

Pelillistä teemaa aamujäillä ei ollut, ja Hakanpää ja Kukkonen esimerkiksi poistuivat kaukalosta kumimattoa pitkin jo noin vartin kevyen hikoilun jälkeen. Kärpät ei kuitenkaan päästänyt Hakanpäätä median eteen, vaan joukkueen puolesta torstain tunnelmia valotti kippari Kukkonen.

Osa pelaajista jätti jään väliin ja viritteli elimistöään kevyellä hölkällä illan kuudenteen finaaliin.

Luottopuolustaja putosi pelistä Tappara-sentteri Juhani Jasun taklauksen jälkeen, eikä ilmestynyt enää jäälle. Jasu

– Se oli normaali kamppailutilanne, ja kaverin jäi käsi jäi jotenkin väliin. En yrittänyt vahingoittaa, Jasu kuvaili maanantain taistelun tauottua.

Kaksi viime kamppailua hävinnyt Kärpät on yhä ottelusarjassa niskan päälle, mutta Tappara on noussut 3–0-lukemista jo oululaisten kannoille. Kärpät johtaa ottelusarjaa nyt voitoin 3–2.

Jani Hakanpää on urakoinut ennen loukkaantumistaan isoja minuutteja Kärppien takalinjoilla. Tämä kuva Porin Isomäen jäähallista, puolivälierien lämmittelystä. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto