Kärpät saa jälleen kotiotteluunsa TPS:aa vastaan fyysisen edun

Lasse Kukkosen plusmiinus-tilasto ennen illan ottelua on pakkasen puolella -5.

Mikko Manner on ihmeissään.

–Jostain kumman syystä sarjaohjelma antaa meille taas fyysisen edun. Viimeksi kun TPS kävi Oulussa, se pelasi edellisenä päivänä Vaasassa Sportia vastaan. Nyt TPS:llä oli eilen ottelu Tapparaa vastaan, Kärppien päävalmentaja hoksauttaa.

– Viimeksi hyödynsimme edun, toivottavasti nytkin. Edessä on uusi peli ja uusi haaste, ja lähdemme ikään kuin nollasta liikkeelle.

Pyhäinpäivänä 4.11. pelatun ottelun voitti Kärpät maalein 5–3. Ottelu oli loppuunmyyty (6614), ja samat ennusmerkit ovat myös illan kaksintaistelussa, onhan kysymyksessä kierroksen ehdoton kliimaksi ja kärkiottelu.

Koska yhteydet Turusta Ouluun eivät ole niitä kaikkein jouhevampia, TPS on vuokrannut charter-koneen ja lentää puolilta päivin kauas pohjoiseen.

Eilen perjantaina TPS voitti kotonaan Tapparan kotonaan maalein 3–1 ja nousi tasapistein jakamaan Liigan kärkipaikkaa Körppien kanssa,

Kärpät lepäsi perjantaina.

"TPS:n puolustuksen huutomerkki on Ilkka Heikkinen, joka on jo rikkonut yhden kauden maaliennätyksensä (12+11=23). "

TPS:n sisäisen pistepörssin kärkikolmikkoon mahtuvat 42-vuotias Eric Perrin (15+10=25) ja 40-vuotias Tomi Kallio (11+27=39).

Mistä se kertoo?

– Siitä, että jääkiekossa tarvitaan erilaista erikoisosaamista. Tarvitaan kokemusta, pelikäsitystä, oikea-aikaisuutta, eikä kaikkien pelaajien pidä ajautua samaan muottiin. Nämä voitontahtoiset konkarit toki tarvitsevat ympärilleen erittäin työteliäitä pelaajia, Manner valistaa.

Aikooko Kärpät liimata nämä legendat erikoisvartiointiin?

– Ei aio. Keskitymme omaa suoritukseen kollektiivisesti ja kärsivällisesti.

TPS:n puolustuksen huutomerkki on Ilkka Heikkinen, joka on jo rikkonut yhden kauden maaliennätyksensä (12+11=23). Edellinen ennätys (11) on kaudelta 2007– 2008, mikä syntyi raumalaislähtöiselle pakille HIFK:n paidassa.

"Nyt Kärpille on allaan kaksi peräkkäistä vierasvoittoa Jukureita (1–2) ja Ilvestä (4–5 ja.) vastaan."

Kärpät hävisi joulukuussa neljä ottelua peräkkäin ja sai 12:sta mahdollisesti pisteestä vain yhden. Manner tunnustaa, että orastava tappioputki näkyi kaukalossa.

– Kaikki haluavat koko ajan vain voittaa, ja kun tappioiden myötä mieliala masentuu, se menee yliyrittämisen puolelle. Tappiot opettivat, että nautinnosta pitää vain saada kiinni. Koko kauden olemme korostaneet välittämisen merkitystä. Sitä että pitää pelata vieruskaverille.

Nyt Kärpille on allaan kaksi peräkkäistä vierasvoittoa Jukureita (1–2) ja Ilvestä (4–5 ja.) vastaan.

"Lasse on pelaaja, joka komennetaan kaukaloon aina kriittisillä hetkillä."

Kärpissä on keikkunut koko kauden aikana yksi yksittäinen tilastokummajainen. Kaikki aikaisempina vuosina hurjilla plusmiinus-lukemilla pelannut kärppäikoni Lasse Kukkonen kuuluu joukkueen pakkasherrojen joukkoon numeroin –5.

Manner ei hämmästy.

– Lasse on pelaaja, joka komennetaan kaukaloon aina kriittisillä hetkillä. Yrittää sitten vastustaja tasoitusta ilman maalivahtia tai sitten me yritämme ilman maalivahtia. Kun pelaa pitkää uraa, tällaisia tilastollisia heittoja tulee. Ehkä hänelle on sattunut tällä kaudella epäonnekkaita tilanteita enemmän kuin aikaisemmin, mutta olen varma, että hänen johtajuudellaan niin kaukalossa kuin kopissa joukkue tulee saamaan vielä monia onnistumisen hetkiä, Manner alleviivaa.

Kärppien kokoonpanosta puuttuu pienen vamman takia pistepörssin kärkinimi Julius Junttila. Hänen paikkansa ykkösketjussa saa 20-vuotias tshekki Radek Koblizek. Näyttöpaikka on haasteellinen ja vaativa, mutta mahdollisesti myös palkitseva.

 

Kärpät kohtaa Liigan kärkiottelussa tänään TPS:n. Ottelu alkaa Raksilassa kello 17.

 

Kokoonpanot: 

Kärpät:

Maalivahdit: Jussi Rynnäs ja (Veini Vehviläinen).

I viisikko: Radek Koblizek - Mikael Ruohomaa - Charles Bertrand, Miika Koivisto - Shaun Heshka.

II viisikko: Saku Mäenalanen - Nicklas Lasu - Ville Leskinen, Lasse Kukkonen - Mikko Niemelä.

III viisikko: Jyri Junnila - Jasse Ikonen - Otto Karvinen, Teemu Kivihalme - Jani Hakanpää.

IV ketju: Sami Anttila - Miska Humaloja - Jari Sailio.

7. puolustaja: Taneli Ronkainen.

TPS:

Maalivahdit: Rasmus Tirronen ja (Oskari Setänen).

I viisikko: Jasper Lindsten - Eric Perrin - Tomi Kallio, Mark Fraser - Ilkka Heikkinen.

II viisikko: Petrus Palmu - Ilari Filppula - Patrik Virta, Jani Forsström - Lukas Ekeståhl-Jonsson.

III viisikko: Ilkka Pikkarainen - Teemu Väyrynen - Oskari Siiki, Martin Berger - Elmeri Eronen,

IV ketju: Topi Taavitsainen - Jonne Virtanen - Lauri Pajuniemi.

7. puolustaja: Olli Kaskinen. 

 

Edit (toim.) kello 13.44. Kallion ikä korjattu 40-vuotiaaksi.