Kärpät löysi Lukkoa vastaan pudotuspelihenkisen vireystilan: "Onhan se aina kiva katkaista joku kaverin putki"

Lukon ja Kärppien välinen torstai-illan taisto tiivistyi loppua kohden loistavaksi jääkiekkoviihteeksi. Tunnetilan nousemisesta kattilassa kertoo aina, kun maalivahdin suljettua kiekon maalilla syntyy useampia nokkapokkia.

- Playoff-henkinen peli, jossa molemmat halusivat todella kovaa voittaa toisensa. Keskityimme mielestäni hyvin olennaiseen ja kamppailimme kovaa. Mielestäni ansaitsimme voiton, Kärppien päävalmentaja Mikko Manner sanoi.

Pähkinänkuoressa ottelun kulku oli sellainen, että kotijoukkue oli niskan päällä ensimmäisessä erässä ja meni johtoon Peter Tiivolan ylivoimamaalilla. Kärpät sai koneensa kunnolla käyntiin toisessa erässä ja tasoitti ansaitusti sen loppupuolella Jari Sailion osumalla.

Kolmas erä ja jatkoaika näyttivät, kuinka jännittävä jääkiekkopeli voi olla, vaikkei maaleja nähtäisi ainuttakaan. Voittolaukauskisan ainoan onnistujan Ville Leskisen harhautus oli lukemiin 1-2 (1-0, 0-1, 0-0, 0-0, 0-1) päättyneen illan veroinen kruunu.

- Olimme sen rankkarin, piirun verran parempi, Kärppien maalintekijä Sailio sanoi.

Manner sanoi tietäneensä, että Lukko oli viiden kotivoiton putkessa. Kun Kärpät oli lähtenyt jo maanantaina matkaan ja hakenut tiistaina selvän voiton Porista, kärppävalmentaja tiesi, että lataamiseen on keskityttävä.

- On ottelukohtaista, miten tietynlaista mielikuvaa peliin rakennetaan. Tänään tiesimme, että vastassa on kovavireinen kotijoukkue ja meidän pitää löytää sellainen pudotuspelihenkinen vireystila, jos aiomme täällä voittaa. Helposti tällaisessa tilanteessa käy niin, että on vähän reissusta väsynyt ja voitosta tyytyväinen, päästää hetkeksi irti ja onkin parin maalin takaa-ajoasemalla, Manner sanoi.

Ainakaan Sailiolle saakka viesti Lukon kotiputkesta ei ollut mennyt perille. Sarjakärki Kärpät taas venytti voittoputkensa viiden ottelun mittaiseksi. 

- En itseasiassa tiennyt tuota, lähdin vain voittamaan peliä. Onhan se tietysti aina kiva katkaista joku kaverin putki, nykyään kun kaikesta pidetään tilastoa, Sailio virnisti.

Kärpille maukkaan voiton jobinpostia oli puolustaja Teemu Kivihalmeen loukkaantuminen. Sen vakavuudesta päävalmentaja Manner ei osannut sanoa.

- Pää aukesi, eikä hän pystynyt jatkamaan peliä. Jotain siinä silloin tapahtui, mutta ei tullut jäähyä, joten ei ollut mitään rikettä. Epäonninen tilanne, kuittasi Manner, joka ilmoitti myös olevansa tyytyväinen kotiyleisön suivaannuttaneeseen tuomaritoimintaan.