Kärpät kiinnitti kaksi pohjoisen poikaa ja karvaisen hyvinkääläistaistelijan

Jari Sailio jatkaa Kärpissä ainakin vielä ensi kauden. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Kärpät juhlisti pyhäinpäiväviikonvaihdetta julkaisemalla kolme jatkosopimusta. Sami Anttila ja Aleksi Mäkelä jatkavat oululaisseurassa kaksivuotisilla sopimuksilla.

Kokenut Jari Sailio puolestaan on laittanut nimensä vuoden jatkosopimukseen.

Kolmikosta Anttila on edustanut Kärppiä aina luistelukoulusta lähtien. Hän on seuran A-nuorten kaikkien aikojen paras pistemies, sillä 126 ottelussa vyölle on kertynyt hurja saldo 73+78=151.

Liigatasolla Anttila, 22, on toistaiseksi pystynyt pelaamaan 48 runkosarjapeliä tehoin 4+3=7.

- Ikävä vamma alkusyksystä on verottanut tämän vuoden pelejä, mutta Sami on jo osoittanut olevansa hyvä liigapelaaja, Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho kommentoi seuran verkkosivuilla.

Puolustaja Mäkelä on Kiimiingin Kiekko-Poikien kasvatti, joka veti kärppäpaidan päälleen ensimmäisen kerran kaudella 2011-12 seuran A-nuorissa. Samana talvena hän edusti myös Kiekko-Laseria Mestiksessä ja Haukiputaan Ahmoja Suomi-sarjassa.

Mäkelä nousi Kärppien A:ssa kapteeniksi, mutta joutui hakemaan liigapaikkaa Kajaanin Hokin Mestis-ryhmän kautta. Viime kaudella Mäkelä pelasi Kärpissä 55 peliä.

- Hän on noussut pitkän kaavan mukaan kovalla työllä Mestiksen kautta liigaan ja on osoittanut kuuluvansa tänne, Aho kehuu.

Salio on eri kaliiberin mies. Hän on 31-vuotias konkari, joka siirtyi seuraan kesken kauden 2015-16. Salio on liigaurallaan edustanut myös HPK:ta, HIFK:ta ja Bluesia.

Alkujaan Sailio on Hyvinkään Jää-Ahmojen kasvatti, joka on karaistunut jopa Kazakstanin liigan Arystan Temirtaussa.

- Hän pelaa meillä isossa roolissa ja on tärkeä palanen joukkuetta, Aho kommentoi.